Gerritschinkel.nl Columns & meer

31aug/230

De weergoden

Schiet Feyenoord een keer flitsend uit de startblokken wordt hun wedstrijd door de scheidsrechter na een paar minuten stilgelegd. Niet vanwege biergooiers of andere onverlaten en ook niet door de VAR. Nee, de weergoden grepen in met donder- en bliksemslagen. Terecht natuurlijk dat staken want je wilt het als scheidsrechter toch niet op je geweten hebben dat er slachtoffers vallen.

Niet alleen in Rotterdam donderde en bliksemde het, bij meerdere sportwedstrijden werden de wedstrijden tijdelijk gestaakt. Zelfs de verder tamelijk bizarre hockeyfinale tussen Nederland en Engeland werd onderbroken vanwege onweer. De fans van Max Verstappen werden ook op beestachtige weersomstandigheden getrakteerd. En dan zwijg ik nog maar over de apocalyptische toestanden tijdens de eerste dagen van de Ronde van Spanje.

Over weergoden gesproken, die waren zaterdagmiddag afgereisd naar het sportcomplex van sv DONK voor de finales van de Jober Thoen Memorial. Daar waren op een gegeven moment ook donderslagen te horen en bliksemschichten te zien. Aanleiding voor de scheidsrechter om de wedstrijd tussen FC Oudewater en Groeneweg een tijdje stil te leggen. Even dacht ik dat Jober Thoen vanaf zijn wolk ons wilde laten weten dat hij in gedachten aanwezig was bij ‘zijn’ toernooi. Vreemd was het wel dat de wedstrijd op het hoofdveld, hemelsbreed zo’n 25 meter verder, tussen DONK en ONA gewoon doorging. Gelukkig gebeurde er verder niets. Ja ik was drijfnat geregend, maar een kniesoor die daar op let. Hoort allemaal bij het vak van sportverslaggever.

Zondagmorgen dreigden de weergoden ook roet in het eten te gooien bij de Ronde van Gouda. Donkere wolken hadden zich dreigend gemeld boven het parcours van GRTC Excelsior. Maar de weergoden waren of wielerliefhebbers of gewoon in een goede bui, want ze hielden zich tamelijk gedeisd. Fijn ook voor die ruim 50 kinderen die ’s-middags volop genoten van de dikken banden race.

Het was al met al een enerverend sportweekend. Met als hoogtepunt wat mij betreft die fenomenale gouden estafette van het vrouwenkwartet onder aanvoering van Femke Bol. Vier maal vierhonderd meter puur genieten. Daar kon eigenlijk geen doelpunt, een wielersprint en een Formule 1 coureur tegenop. 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.