Gerritschinkel.nl Columns & meer

9aug/230

Terug in Gouda

Zo sta je bepakt en bezakt om met vakantie te gaan. Lekker vier weken uitwaaien aan de Vlaamse kust. Vier weken, een hele tijd denk je, maar ze zijn omgevlogen en voor je het weet zie je de vertrouwde contouren van Gouda weer opduiken.

Ik ga u niet vermoeien met mijn vakantieactiviteiten, maar ik heb de nodige uren voor de televisie doorgebracht. De Ronde van Frankrijk was volop bezig en de Vlaamse commentatoren van Sporza José de Cauwer en Karl van Nieuwkerke waren lyrisch over de verrichtingen van sprinter Jasper Philipsen, de Vlam van Ham. En bij de Tour de France Femmes werd Lotte Copecky bijkans heilig verklaard. Objectiviteit was soms ver te zoeken en de heren waren in plaats van journalist vooral fan. Daar zijn de Vlamingen niet uniek in want dat zie je ook bij ons. Het enthousiasme, zoals bij de geweldige prestatie van Mathieu van der Poel, was begrijpelijk, want er wordt niet elk jaar een Nederlander wereldkampioen.

Ook naar de World Aquatics in Fukuoka heb ik met veel plezier gekeken. Met als hoogtepunt natuurlijk de wereldtitel van de Nederlandse waterpolovrouwen, met een belangrijke Goudse inbreng van aanvoerster Sabrina van der Sloot, Maartje Keuning, Brigitte Sleeking en Marit van der Weijden. 

Leuk waren ook de verrassende uitslagen bij het WK voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland. Alleen die oeverloze voor- en nabeschouwingen konden me gestolen worden.

Niet onvermeld mag natuurlijk de wereldtitel Jiu jitsu blijven die Gouwenaar Boy Vogelzang in Mongolië veroverde. Social media ontploften. 

Het vakantiegevoel is al weer enigszins verdwenen en de dagelijkse gang van zaken dreigt weer op gang te komen. Elke dag blijven politici aankondigen dat ze er de brui aan geven. De amateurvoetbalclubs bereiden zich voor op de nieuwe competitie. Een competitie waar ook weer het nodige gaat veranderen. Zoals de introductie van weekendvoetbal waar in ieder geval ook 1e klasser Jodan Boys mee te maken krijgt. En is las ergens dat er misschien een extra versterkte degradatie komt. De indelingen zijn inmiddels bekend en het wachten is nu op het speelschema. 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.