Gerritschinkel.nl Columns & meer

22mei/230

NinaLynn – A taste of the wild

NinaLynn (Woerden) is een jonge Nederlandse singer-songwriter. Zij is geïnspireerd door zangeressen als Emmylou Harris, Taylor Swift, Norah Jones en Eva Cassidy. En dat is in haar veelal zelf of met anderen geschreven songs duidelijk te horen. Haar solodebuut Hummingbird verscheen in 2021.

In maart jl. kwam het nieuwe album van NinaLynn uit. Dit album, A taste of the wild, werd net als haar debuutalbum opgenomen met en geproduceerd door multi-instrumentalist Janos Koolen.

Het openingsnummer Glistening is een mooie folky song. Fraai geïnstrumenteerd waaronder een heerlijke cajun accordeon. The wolf is uptempo waarna If you were an ocean ingetogen is, prachtig gezongen, een fraaie slidegitaar en harmonie vocals van Fay Lovsky. in het vrolijk ‘huppelende’ titelnummer A taste of the wild laat Onno Kuipers een heerlijke accordeon solo horen. Na het zeer ingetogen Barefoot gaat het er in Growing pains steviger aan toe. Indrukwekkend mooi is de hartverwarmende zang in de ballad Each woman. Door de banjo en de mandoline is Wonder in her eyes een vrij klassieke bluegrass song. In From the bones valt het wah wah achtige gitaarwerk op. Lilith is, ook met de harmonie vocals weer een mooi gezongen ballad. Let it grow en Harvest moon zijn mede door de banjo en mandoline fraaie country getinte songs. Het heel korte slotnummer Ountro is een mysterieus slotakkoord.  

Conclusie: A taste of the wild is een mooi album van een fantastische zangeres. En de begeleidingsband mag er ook wezen.  

Tracks cd:

 1. Glistening
 2. The wolf
 3. If you were an ocean
 4. A taste of the wild
 5. Barefoot
 6. Growing pains
 7. Each woman
 8. Wonder in her eyes
 9. From the bones
 10. Lilith
 11. Let it grow
 12. Harvest moon
 13. Outro

Line-up

 • NinaLynn Woerden – zang, gitaar
 • Arthur Bont – drums, percussie, zang
 • Janos Koolen – gitaren, banjo, mandoline, piano
 • Lucas Beukers – bas, zang
 • Onno Kuipers – accordeon, cajun accordeon
 • Fay Lovsky – harmonie vocals
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.