Gerritschinkel.nl Columns & meer

26apr/230

Play-offs

De voetbalcompetitie gaat in mei de beslissende fase in. In Rotterdam wordt de Coolsingel al voorzichtig ‘huldigingsklaar’ gemaakt. Ook bij de Goudse amateurclubs is de spanning te snijden. Jodan Boys greep vorige week zaterdag met winst op Spijkenisse de spreekwoordelijke laatste strohalm en afgelopen zaterdag was er 45 minuten zicht op het wonder van Barendrecht. Maar helaas knakte in de 2e helft het halmpje en is het weer onzekerheid troef. Voor Olympia is degradatie naar de 2e klasse a.s. zaterdag helaas al een feit als niet gewonnen wordt van koploper BOL. Voor GSV lijkt ontsnappen ook schier onmogelijk en zou a.s. zaterdag ook het doek al kunnen vallen als de mannen van Dick Vleggeert verliezen van Perkouw en WDS een puntje weet te halen bij Rohda ’76.

Gouda sloeg zaterdag met een korfbaluitslag een aanval van WDS af en verschafte zich weer wat lucht, maar het blijft oppassen geblazen. DONK zet in op de 2e plaats om net als vorig seizoen te proberen om via de nacompetitie promotie naar de 1e klasse af te dwingen. En in navolging van de Coolsingel in Rotterdam kan in Gouda de Walvisstraat ‘huldigingsklaar’ worden gemaakt, want ONA wordt kampioen! In theorie kan dat a.s. zaterdag al gebeuren als Quick wordt verslagen en GSC ESDO puntjes laat liggen.

Ik verheug me verder op de play-offs van de landelijke waterpolocompetitie. Zowel de mannen als de vrouwen van GZC DONK doen weer mee in de strijd om het landskampioenschap. A.s. vrijdag zijn de kwartfinales. De mannen van trainer Kjeld Veenhuis, die als 1e in de reguliere competitie zijn geëindigd, nemen het op tegen Het Ravijn uit Nijverdal, dat de reguliere competitie als 8e afsloot. De vrouwen van coach Ingrid Veenhuis, die in de competitie ZV De Zaan voor moesten laten gaan, spelen tegen de nr. 7 ZV De Ham uit Krommenie. 

Ik zit vrijdagavond vanaf 20.15 uur in het Groenhovenbad. Tijdens de coronatijd waren er veel beperkende maatregelen en zat ik soms alleen met nog een collega verslaggever op de tribune. Maar nu staat niets een heksenketel in de weg.   

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.