Gerritschinkel.nl Columns & meer

20apr/230

Volksfeest

Ik moest maandagmorgen in Rotterdam zijn. De dag daarvoor was de havenstad het toneel van een groot volksfeest. Wat de Ronde van Vlaanderen is voor Vlaanderen, is de Marathon van Rotterdam de jaarlijkse hoogmis van sportief Rotterdam. Onder de duizenden lopers waren ook een groot aantal Goudse atleten, die na afloop trots hun persoonlijk record vierden. Pascal van Norden haalde helaas net het podium niet in de leeftijdsklasse M 50.

Maandagmorgen waren er nog wat restanten van het volksfeest te zien. Er wapperden vlaggen met het logo, er stonden wat hekken opeengestapeld en hier en daar stond een overvolle vuilnisbak. Maar verder zag de Coolsingel er clean uit. “Klaar voor het volgende volksfeest “, hoorde ik de optimistische Feyenoordsupporters zeggen.

Ook in Limburg was een volksfeest. Het schone Limburgse heuvellandschap was het toneel van De Amstel Gold Race, het grootste jaarlijkse wielerspektakel in Nederland.

De reguliere waterpolocompetitie zit er ook op. Binnenkort beginnen de play-offs om het landskampioenschap. Zowel de mannen als de vrouwen van GZCDONK gaan dan proberen de titel naar Gouda te halen. Stel je voor allebei kampioen! Dat zal me een volksfeest worden.

In het Goudse voetbal werden zaterdag hier en daar nog spreekwoordelijke strohalmpjes gepakt. Olympia verraste kampioenskandidaat De Zuidvogels en ziet weer wat meer licht aan het eind van de tunnel. Ook Jodan Boys rechtte de rug en met de overwinning op Spijkenisse gloort er ook weer meer hoop aan de Sportlaan. Over hoop gesproken, de vrouwen van Jodan Boys staan aan de vooravond van een huzarenstukje. Vorig jaar gepromoveerd naar de 1e klasse en nu met nog drie wedstrijden te gaan de trotse koploper in de 1e klasse A. De voorsprong op naaste concurrent IJFC bedraagt vijf punten. De fans kijken nu al uit naar zaterdagmiddag 13 mei, de voorlaatste speelronde. Dan staat de kraker Jodan Boys – IJFC op het menu en kan de buit binnen worden gehaald. Op diezelfde middag zouden ook de mannen van Jodan Boys zich door een overwinning op hun traditionele Angstgegner Achilles Veen veilig kunnen spelen. Over volksfeest gesproken!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.