Gerritschinkel.nl Columns & meer

7apr/230

Principes

Het afgelopen sportweekend stond voor een groot gedeelte in het teken van een tweetal gebeurtenissen die de sport indirect raken. Het befaamde Britse voetbalprogramma Match of the Day (MOTD) op BBC 1 bood zaterdagavond een surrealistische aanblik. Geen begintune, geen geluid, geen analytici en geen interviews met spelers. Alleen samenvattingen van voetbalwedstrijden zonder commentaar en verder niets. De leiding van de BBC had Gary Lineker, al jaren de vertrouwde presentator van MOTD, geschorst. Hij had op twitter zijn mening over het Britse asielbeleid verspreid en dat werd hem niet in dank afgenomen. Ik vond het wel mooi dat de medewerkers van Lineker zich solidair met hem verklaarden en weigerden de uitzending te maken.

De BBC heeft inmiddels bakzeil gehaald en Lineker keert terug. Terecht. De kip met de gouden eieren moeten we niet slachten zal de omroep hebben gedacht. Als geld een rol gaat spelen worden zgn. principes snel overboord gezet. Zeker in die opportunistische voetbalwereld. Daar weet  meneer Gianni Infantino alles van.

In Nederland liet De Volkskrant een bom vallen. Er was een groot aantal klachten van grensoverschrijdend gedrag binnengekomen over (oud) medewerkers van de sportredactie van de NOS. Klachten over zaken die al jaren geleden plaatsvonden. Tom Egbers, de vaste presentator van de samenvattingen van de Eredivisie in Studio Sport werd van de buis gehaald. De uitzending ging zondagavond wel gewoon door. Met een andere presentator. Show must go on.

Nu zullen er mensen zijn die vergelijkingen willen trekken tussen beide zaken, maar ik vind iedere vergelijking mank gaan. De hoofdirectie van NOS Sport trok in ieder geval terecht zijn consequenties en dat zie ik de BBC nog niet doen.

Er werd ook nog echt gesport. Als je eenmaal in het hoekje zit waar de klappen vallen, dan zit alles tegen. Vorige week werd een zuinige en zure nederlaag geleden tegen Kloetinge en ook  zaterdag ging het weer net mis voor Jodan Boys. De 90 minuten zaten er al op toen Capelle uit de 13e (!) hoekschop de winnende treffer scoorde. Door een 40 (!) jarige spits. Maar hoop doet leven.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.