Gerritschinkel.nl Columns & meer

20jun/220

Geen kers op de taart

Het was me het weekje wel voor sv DONK. Donderdagavond was het heel druk op het complex aan de Nieuwe Donkstraat. Voetbalminnend Gouda en omstreken zag dat het team van Pieter van Zoest 1e klasser Rood Wit uit St. Willebrord met 2-1 versloeg en zich door deze overwinning plaatste voor de finale in de nacompetitie. Weer een stap gezet op weg naar de 1e klasse.

Vrijdagavond was een goed gevulde kantine getuige van een bevlogen optreden van topscheidsrechter Bas Nijhuis. Niks geen standaardverhaaltje, maar vooral veel mooie verhalen en anekdotes uit de voetbalwereld. Hoe aardig b.v. Christiano Ronaldo is in tegenstelling tot de irritante Zlatan Ibrahimovic. Verhalen over de ontvangst van scheidsrechters bij wedstrijden in het buitenland. Een speler van het G-team van DONK trok de stoute schoenen aan en vroeg of Nijhuis een keer een wedstrijd van zijn team wilde fluiten. Tot zijn grote geluk beloofde Nijhuis dit te doen. Zijn avond kon helemaal niet meer stuk.

Zondag was dan de grote dag waar veel Donkianen naar hadden toegeleefd. De finale! Op Sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs moest de kers op de taart worden gezet. Maar helaas bleek tegenstander de Koninklijke HVV een maatje te groot. DONK kwam er die middag tegen de tienvoudig landskampioen (oké, de laatste landstitel dateert uit 1914), geen moment aan te pas. Een uitstekend seizoen kon helaas niet met promotie naar de 1e klasse worden afgesloten. Maar met opgeheven hoofd werd afscheid genomen van het zondagvoetbal. In het nieuwe seizoen dan maar weer naar ESTO en RVC ’33. En daar is absoluut niets mis mee, in tegendeel. Ik had het alleen mooi gevonden als het seizoen 2022 – 2023 zou worden afgetrapt met een stadsderby tegen Olympia.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.