Gerritschinkel.nl Columns & meer

31mei/220

De finish in zicht

Met nog één reguliere speelronde te gaan is de finish voor de amateurvoetballers in zicht. Hoofdklasser Jodan Boys mag zaterdag nog even een verplicht nummertje tegen Spijkenisse afwerken en dan mogen ze met vakantie. Dit seizoen maar snel vergeten.

Gouda is helaas veroordeeld tot de nacompetitie. Even zag het er naar uit dat rechtstreekse handhaving in de 3e klasse mogelijk zou zijn, maar uiteindelijk kwam het jonge team helaas tekort. Het zal nog lastig genoeg worden met die clubs uit de Haagse regio.

4e Klasser GSV droomde nog even om via de nacompetitie stiekem een kans op promotie te maken, maar die vlieger ging niet op. Toch een mooi seizoen gedraaid!

Olympia had zich afgelopen zondag veilig kunnen spelen, maar dan had men wel van concurrent CVV Zwervers moeten winnen. En het feit dat de staartploegen Hillegersberg en Rood Wit ook nog onverwacht drie punten binnen harken zal de stemming niet hebben verhoogd. Om niet afhankelijk te zijn van de concurrentie zal Olympia 2e Pinksterdag ’gewoon’ moeten winnen van DHC. Met opgeheven hoofd afscheid nemen van het zondagvoetbal, want een stad als Gouda moet volgend seizoen toch zeker een zaterdag 1e klasser hebben vind ik.

2e Klasser DONK is dit seizoen het enige lichtpunt in het Goudse voetbal met een fraaie 2e plaats in de eindrangschikking. Alleen kampioen HBC was een maatje te groot. Met Pinksteren nog even een verplicht nummertje in en tegen Bloemendaal en dan opladen voor de nacompetitie. En volgens het speelschema is het dan mogelijk dat het jonge team van Pieter van Zoest stadgenoot Olympia tegenkomt. Aan Olympia de taak om dat in ieder geval te voorkomen, want dan blijft de kans op twee Goudse zaterdageersteklassers volgend seizoen aanwezig.   

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.