Gerritschinkel.nl Columns & meer

29apr/220

Albert Castiglia – I got love

Blueszanger en –gitarist Albert Castiglia wordt op 13 augustus 1969 in New York City geboren als zoon van een Cubaanse moeder en een Italiaanse vader. Als hij vijf jaar oud is verhuist de familie Castiglia naar Miami, Florida. Hij leert op zijn 12e gitaar spelen. In 1990 gaat hij deel uitmaken van The Miami Blues Authority en in 1997 wordt hij door The Miami New Times uitgeroepen tot ‘best blues gitarist in Miami’. Tot de dood van Junior Wells in 1998 speelt Castiglia lead-gitaar in diens band. Daarna speelt hij o.a. met Aron Burton, Pinetop Perkins, Melvin Taylor, Sugar Blue, Phil Guy, Ronnie Earl, Billy Boy Arnold, Ronnie Baker Brooks, John Primer, Jerry Portnoy, Larry McCray, Eddy Clearwater, Otis Clay en Lurrie Bell. In 2004 verschijnt zijn eerste soloalbum Burn. 

Onlangs kwam er weer een nieuw album van Castiglia uit. Dit album, I got love, is ook nu weer geproduceerd door Mike Zito en opgenomen in diens studio. Tien van de elf songs zijn geschreven door Castiglia zelf of samen met anderen.

Het album opent met het titelnummer I got love, een keiharde gitaarrocker met een hoog ZZ Top gehalte. De vaart blijft er daarna goed in met het stevige funky Don’t pray with the devil en de harde funky rocker Burning bridges, met felle gitaarlicks, orgelflarden en een strakke ritmesectie. Melodieus en lyrisch is het gitaarspel van Castiglia in Sanctuary. Na het felle Double down pakt Castiglia uit met vet slidespel in het zinderende Long haul daddy. What’s wrong with you is een midtempo bluesrocker met een stampende ritmesectie en felle gitaarlicks. De enige cover op het album is Melvin Taylor’s Depression blues, een fraaie funky versie met veel wah wah gitaar. Striemend is Castiglia’s gitaarwerk in het zompige Freedomland. De invloeden van Stevie Ray Vaughan zijn aanwezig in You don’t know hell. Het slotnummer Take my name out of your mouth is een straffe slowblues met vette slide, sterke zang en een tinkelende piano.

Conclusie: Liefhebbers van stevige melodieuze recht toe recht aan bluesrock kunnen hun hart ophalen aan dit sterke album.

Tracks cd:

 1. I got love
 2. Don’t pray with the devil
 3. Burning bridges
 4. Sanctuary
 5. Double down
 6. Long haul daddy
 7. What’s wrong with you?
 8. Depression blues
 9. Freedomland
 10. You don’t know hell
 11. Take my name out of your mouth

Line up:

 • Albert Castiglia – zang, gitaar
 • Justine Tompkins – bas, zang
 • Ephraim Lowell – drums, zang
 • Lewis Stephens – orgel, piano
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.