Gerritschinkel.nl Columns & meer

28mrt/220

Afscheid van twee voetbaltrainers

De Goudse voetbalwereld nam de afgelopen week afscheid van twee oude bekenden. Op 83-jarige leeftijd overleed Piet Bakker, een geliefd jeugdtrainer bij meerdere voetbalclubs. Ik heb Piet Bakker vooral als een zeer aimabele man leren kennen. Een bescheiden man die niet op de voorgrond trad.

Iemand die minder bescheiden was en wel op de voorgrond trad was Piet de Jong. Deze markante oud trainer overleed afgelopen week op 81-jarige leeftijd. Toen ik van zijn overlijden hoorde moest ik aan het volgende voorval denken:

‘Hé Schinkel, je moet mij eens een keer uitnodigen voor de radio want ik heb heel veel te vertellen’. Deze woorden werden mij jaren geleden door Piet de Jong toegeroepen vanaf het terras van restaurant De Zalm aan de Goudse Markt.

Zo gezegd, zo gedaan en op een mooie zondagmiddag werd er aangebeld bij de studio van RTV Gouwestad. Daar stond Piet de Jong met een stapel plakboeken. De plakboeken waren een ware nostalgische ‘trip to memory lane’. Foto’s van Piet met Johan Cruyff. Trots vertelde hij over zijn activiteiten bij Feyenoord. En over het Goudse voetbal, waar volgens hem veel mis was. Uitgesproken was zijn mening over de oefenstof en de coaching van de trainers van tegenwoordig. Welk onderwerp ik ook aansneed, Piet had zijn mening paraat.

In de loop der jaren kwam ik Piet de Jong vele malen tegen langs de lijn. Hij was ‘iemand met een grote bek’ en zijn uitgesproken meningen werden hem ongetwijfeld niet door iedereen in dank afgenomen. Ik mocht Piet de Jong wel en ik heb ook van veel andere (oud)voetballers positieve berichten over zijn kwaliteiten gehoord.

Piet Bakker en Piet de Jong hebben beiden grote verdiensten gehad voor het Goudse voetbal. Ze zullen worden gemist.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.