Gerritschinkel.nl Columns & meer

21mrt/220

Alle remmen los

Het is ook in de sportwereld duidelijk te merken dat het kabinet Rutte alle coronamaatregelen heeft afgeschaft. Overal gaan alle remmen helemaal los. Er worden weer plastic bekers met bier door idiote ‘supporters’ het speelveld ingegooid. Vuurwerk wordt in grote hoeveelheden de voetbalstadions in gesmokkeld. Een dolgedraaide mafkees kan tijdens de wedstrijd het veld inrennen, de doelman van de tegenpartij ‘ter verantwoording roepen’ en dan doodgemoedereerd, zonder dat een suppoost hem dat op dat moment verhindert, gewoon weer plaatsnemen op de tribune. Voorafgaand aan de klassieker Ajax – Feyenoord werd afgelopen zondag zelfs een spandoek in brand gestoken. Hoe eencellig kun je zijn. Hiep hiep hoera, we mogen weer.

Maar het zijn niet alleen de voetbalhooligans die weer los gaan want bij het kickboksen in het Belgische Hasselt ging het zaterdagavond ook helemaal mis. Een massale knokpartij op de tribunes van de Trixxo Arena was voor de organisatie aanleiding om de wedstrijd te staken.

Ik moest direct aan een van mijn kleinzonen denken die dezelfde dag geslaagd was voor zijn kickboksexamen en vol trots met zijn gele draak poseerde. Hopelijk raakt hij nooit in deze toestanden verzeild.

In Gouda was het, voorzover mij bekend, rustig op de sportvelden. Ik heb niet gehoord dat Olympiasupporters er gestrekt in zijn gegaan nadat hun cluppie een 3-0 voorsprong prijs gaf en uiteindelijk genoegen moest nemen met één puntje. Ik zag DONK aanhangers zelfs zingen en dansen nadat ze met 1-0 hadden verloren.  De dammers van Damlust zullen na het verlies tegen Denk en Zet ook niet met damstenen zijn gaan smijten naar de Culemborgse tegenstander. En de Rotterdamse rugbyers van RRC 2 zullen ondanks de verliespartij tegen RFC Gouda liefdevol en gebroederlijk de 3e helft zijn ingegaan. Zo kan het dus ook!   

    

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.