Gerritschinkel.nl Columns & meer

14mrt/220

Om je vingers bij af te likken

Ik had me afgelopen zondag opgemaakt om verslag te doen van de voetbalwedstrijd DHC – Olympia. Aan de Brasserskade in Delft, de roemruchte club waar een groot aantal profvoetballers hun voetbalcarrière begonnen. Maar corona gooide roet in het eten, dus naar DONK om samen met Piet Akerboom verslag te doen van de streekderby DONK – ESTO. Een prachtig alternatief zou later blijken.

De zon scheen en het werd een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Niet vanwege het spelpeil, maar vanwege de sensationele ontknoping. Net toen ESTO dacht drie punten mee te nemen naar Bodegraven, kwam boeienkoning Houdini tevoorschijn om DONK te verlossen. DONK scoorde twee keer in de blessuretijd en de punten bleven in Gouda. Thrillerregisseur Hitchcock had het scenario kunnen schrijven. En wat is mooier voor een commentator om de doelpunten ‘live te hebben’.

Voor een sportcommentator zijn zulke wedstrijden om van te smullen. Spanning en sensatie, ik lust er wel pap van. Mijn gedachten gingen na de wedstrijd terug naar memorabele sportmomenten die ik in mijn 38 jaar langs de lijn heb meegemaakt. Natuurlijk de sensationele bekerwinst van Jodan Boys in Deventer op 25 oktober 2016. De knotsgekke slotfase van de wedstrijd Jodan Boys – Sliedrecht op 20 augustus 2016. Tien minuten voor tijd stonden de Gouwenaars met 0-3 achter en wonnen uiteindelijk met 5-3! DONK boog eens tegen VOC een ruststand van 1-4 om in een 5-4 zege.

Als ik mijn aantekenboekjes ga raadplegen zullen er vast nog meer sensationele wedstrijden zijn geweest. En kampioenschappen, zoals de landskampioenschappen van de waterpolovrouwen van GZCDONK. Liveverslag van volleybalwedstrijden van Radius in De Springers. En zo kan ik nog wel even door gaan. Sweet memories. Om je vingers bij af te likken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.