Gerritschinkel.nl Columns & meer

7mrt/220

Nog geen reden tot juichen

Na ruim twee maanden stilgelegen te hebben werd begin februari de voetbalcompetitie bij de amateurs weer hervat. Voorzichtig weliswaar met inhaalwedstrijden om de scheefgetrokken ranglijst weer gelijk te trekken. Vorig weekend stond er weer een volledige competitieronde geprogrammeerd, maar degenen die hadden gedacht dat het coronavirus helemaal achter de horizon was verdwenen kwamen helaas bedrogen uit. Meteen werden al weer een aantal wedstrijden afgelast vanwege positieve coronatests. Afgelopen zaterdag en zondag was het ook weer raak. Ik heb snel geteld dat alleen in district West 2 al meer dan 30 wedstrijden werden afgelast, waaronder die van Olympia en DONK. En dan heb ik het alleen nog maar over de standaardteams. Dat wordt weer inhalen midweeks op dinsdag- en donderdagavond. En als er sprake is van een uitwedstrijd wordt het voor de bezoekers een latertje. Het zal de competitieleiders van de KNVB weer heel wat kopzorgen geven.

Ook op sportief gebied is de hervatting van de competitie voor de Goudse voetbalclubs nog geen succes. Jodan Boys leed zaterdag al weer de 3e achtereenvolgende nederlaag. Gouda startte hoopgevend met een overwinning, maar deze werd daarna weer gevolgd door twee kostbare nederlagen.

Olympia opende met een schamel puntje tegen CVV Zwervers, maar ging een week later met   4-0 onderuit bij rode lantarendrager Hillegersberg en moet nog volop aan de bak om 1e klasser te blijven. DONK leed vorige week zondag zijn eerste nederlaag en is hierdoor medekoploper af. Het trieste verhaal van ONA is bekend.

Nee, de herstart van de competitie is voor de Goudse voetbalclubs sportief helaas nog geen reden tot juichen. Maar laat ik positief eindigen, want GSV heeft in 2022 nog niet verloren, presteert goed en draait lekker mee. Een pluim waard.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.