Gerritschinkel.nl Columns & meer

28feb/220

Het startschot heeft geklonken

Er was al sprake van de nodige versoepelingen, maar sinds afgelopen vrijdag lijken de oude en de vertrouwde tijden weer aangebroken. Weg met die mondkapjes. De anderhalve meter wordt ook in de geschiedenisboeken bijgezet als een relikwie uit 2020 en 2021. Handen worden weer geschud, hoewel sommigen nog de boks hanteren. Ik was zaterdag bij de Jodan Boys. De zon scheen volop en dat was een extra steun voor het voetbalpubliek om er eens lekker voor te gaan zitten. De tribune zat weer vol als vanouds. We mogen weer genieten!

Het sportjaar 2022 gaat als het ware nu echt van start en laten we hopen dat COVID-19 een knock-out is uitgedeeld. De afgelopen twee jaar was een periode die ook de sportclubs snel willen vergeten. Een aantal verenigingen had zich verheugd op het vieren van een jubileum, maar jubilea van sv DONK, RFC Gouda en de Goudse Reddingsbrigade, om er maar een paar te noemen, vielen in duigen. Ook het jaarlijkse Goudse Sportgala werd vorig jaar gecanceld.

Maar we zijn weer open en ook dit jaar zijn er sportverenigingen die zich opmaken voor een jubileum. Tennisclub Ad Astra bestaat 40 jaar. Vorige week maandag gingen 48 palen de grond in voor twee nieuwe padelbanen. Mooi dat padel over een paar maanden ook in Gouda mogelijk is. Schaatsclub Gouda bestaat op 1 oktober 60 jaar en GRTC Excelsior hoopt op 30 september te vieren dat deze Goudse wielervereniging 90 jaar geleden werd opgericht. Maar je hebt natuurlijk baas boven baas, want Schaakclub Messemaker 1847 bestaat 24 mei maar liefst 175 jaar!

Naast deze jubilea is er nog veel meer moois voor de sportliefhebber om verlangend naar uit te kijken. Het startschot heeft geklonken!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.