Gerritschinkel.nl Columns & meer

21feb/220

Goede tijden slechte tijden

ONA kreeg een mooi bericht op 27 mei 2020. De voetbalclub uit Korte Akkeren had net haar 100-jarig jubileum gevierd en nu kon de vlag uit voor promotie naar de 1e klasse. Weliswaar door een achterdeur vanwege corona maar voor het eerst sinds 1964 was ONA weer eersteklasser. Verlangend werd uitgekeken naar het nieuwe seizoen en de stadsderby’s tegen Olympia.  

Maar ook nu werd in maart 2021 de competitie weer afgebroken. Geen kampioenen en ook geen degradaties. Dat laatste was misschien een geluk want het degradatiespook sloop angstig rond bij het team van Willem Dekker.

Op naar seizoen 2021-2022. De start op 26 september was beroerd met een 1-5 thuisnederlaag. Een kwestie van wennen misschien, maar toen de week daarop met 9-0 werd verloren werden de wenkbrauwen gefronst. Het afsnoepen van een punt van Olympia zorgde een week later toch weer voor optimisme.

Maar het vervolg is bekend. Na dat ene veroverde puntje tegen de stadsgenoot volgden louter nederlagen, soms met dubbele cijfers. Treurige zondagmiddagen vooral, voor de trouwe ONA-supporters.

Met 1 punt uit 9 wedstrijden zou ONA afgelopen zondag de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Hillegersberg. Maar helaas had het bestuur van ONA, ongetwijfeld met pijn in het hart, moeten besluiten ONA 1 terug te trekken uit de lopende competitie. 

Hoe nu verder is de vraag. Voorlopig geen competitievoetbal voor het vlaggenschip van de trots van Korte Akkeren. Volgend seizoen zal er ongetwijfeld wel weer in competitieverband worden gevoetbald. Op 7 maart a.s. beslissen de leden of dit in het nieuwe seizoen op de zondagmiddag zal zijn of dat ONA, in navolging van veel andere voetbalclubs, ook naar de zaterdagmiddag verhuist.

Ik wens de mooie club ONA veel sterkte en wijsheid. Trouwens, na regen komt zonneschijn!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.