Gerritschinkel.nl Columns & meer

14feb/220

Een donkere zaterdagmiddag

Er stond zaterdagmiddag een behoorlijk fris windje, maar een kniesoor die daar op let. De zon scheen in ieder geval volop, dus toog ik vol goede moed met mijn microfoon naar de Sportlaan. De tijd van gedwongen min of meer niks doen was voorbij en Jodan Boys zou die middag de competitie weer hervatten. Na 2½ maand was iedereen er klaar voor. En nadat de rook van het vuurwerk was opgetrokken werd de bal aan het rollen gebracht.  

Maar wat een mooi zaterdagmiddag had moeten worden eindigde helaas in een deceptie. Overtredingen waren voor de bezoekers uit Utrecht regelmatig het sein om verontwaardigd het veld in te stormen. Gele kaarten konden dan ook niet uitblijven, maar nadat er twee rode kaarten waren uitgedeeld en de tegenstander met negen man kwam te staan sloeg de vlam echt in de pan. Langs de lijn ontstond een knokpartij die voor een aantal spelers van DHSC het sein was om van het veld te lopen en zich met de strijd buiten de lijnen te gaan bemoeien. Dat de scheidsrechter de wedstrijd na ruim een uur staakte was dan ook niet meer dan logisch.

Verwijten over en weer. Wie heeft de eerste klap uitgedeeld? De meningen lopen uiteen. Ik heb de aanleiding tot de ongeregeldheden niet gezien want ik probeerde me bij het wedstrijdverslag te houden. Treurig en beschamend was na afloop van de wedstrijd ook de actie van een recordinternational die met een aantal kompanen briesend van woede verhaal kwam halen en eiste dat een hem niet welgezinde tweet onmiddellijk zou worden verwijderd. Anders zou ‘de zaak wel even worden verbouwd’.  

De bal rolt weer en het was afgelopen zaterdag bij meer voetbalwedstrijden raak. Vechten, vernielingen en zelfs bedreigingen zoals bij SV Spakenburg. In en in triest.  

   

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.