Gerritschinkel.nl Columns & meer

2feb/220

We mogen weer

‘We zijn weer open’. ‘We mogen weer’.  Deze twee zinnen heb ik het afgelopen weekend meerdere keren gehoord. Uit deze woorden bleek duidelijk hoe blij voetbalsupporters zijn dat ze eindelijk weer langs de lijn kunnen staan. Er zijn weliswaar nog de nodige beperkingen, maar die konden de pret niet drukken en die namen ze zonder morren op de koop toe heb ik zondagmiddag bij sv DONK met eigen ogen kunnen constateren. En dan de voetballers. Als jonge lammetjes die in het voorjaar voor het eerst worden losgelaten huppelden ze vrolijk het veld in. Gretig als nooit tevoren. Honger naar de bal. Het gras opvreten, hoewel dat bij kunstgras teveel gevraagd is. Lachende gezichten alom. Ook de maandagochtendploeg had de dag erna storm Corrie getrotseerd en pakte fluitend, na een wekenlange verplichte rust, de werkzaamheden op. Er komt weer leven in de brouwerij.   

De voetbalcompetitie bij de amateurs begint de komende weken eerst met een aantal inhaalwedstrijden. En als de stand dan helemaal is rechtgetrokken kan iedereen er in het weekend van 19 en 20 februari weer volop voor het ‘egje’ tegenaan. Sommigen zullen het wellicht jammer vinden dat de KNVB het vervolg van de bekercompetitie heeft geschrapt. Maar het belang van het uitspelen van de competitie en de nacompetitie staat voorop want aan het schrikbeeld dat de competitie voor de 3e keer niet wordt uitgespeeld wil niemand denken.

De veldrijders waren zondagmorgen al weer vroeg in de weer op de geluidswal. De rugbyers kunnen niet wachten om de bal over de lijn te drukken. De korfballers hunkeren naar de korf. De volleyballers willen weer smashen. De basketballers dunken. Zelfs de biljartballen gaan weer rollen. De Goudse sportwereld komt tot leven. We mogen weer.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.