Gerritschinkel.nl Columns & meer

29nov/210

Vervroegde winterstop

En weer werd alle hoop afgelopen vrijdag de bodem ingeslagen. Je voelde het misschien al aankomen, maar de woorden van Mark Rutte en Hugo de Jonge kwamen toch keihard aan. De deuren van de sportaccommodaties, die op een kiertje stonden, zijn weer keihard dicht gesmeten. Het publiek was al niet welkom, maar met ingang van zondagmiddag 17.00 uur mag er bij de amateursport helemaal niemand meer op een sportcomplex zijn. De meeste voetbalwedstrijden zijn op zondag zo rond de klok van 16.00 uur afgelopen. Het motto was dus: ‘snel douchen, in de loop nog even een biertje pakken en dan wegwezen’. De  wedstrijden op zaterdag beginnen meestal om 14.30 uur, dus daar is het na afloop helemaal sprinten om geen BOA op je nek te krijgen.

Dat er geen publiek bij een voetbalwedstrijd mag zijn is al een ellende. Ik deed zondag radioverslag van de streekderby DONK – RVC ’33. Normaal staat het publiek bij zo’n wedstrijd rijen dik langs de lijn. En na afloop, winst of verlies maakt niet uit, volop feest in de kantine. Maar nu was het, en het weer deed daarbij ook een duit in het zakje, een treurige aangelegenheid. Degenen die aanwezig mochten zijn liepen mistroostig rond.

Deze nieuwe maatregel is een drama voor de amateursport want ook trainen na 17.00 uur is verboden. En wedstrijden spelen zonder training is belachelijk en vragen om nog meer ellende. En voor 17.00 uur trainen lijkt mij ook geen optie.    

Zondagmiddag  hoorde ik meerdere mensen elkaar alvast prettige feestdagen wensen in de verwachting dat ze zojuist de laatste wedstrijd van 2021 hadden gezien. Wanneer u dit leest heeft de KNVB wellicht al besloten een vervroegde winterstop in te voeren. Zou een zeer verstandig besluit zijn.    

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.