Gerritschinkel.nl Columns & meer

8nov/210

(On)voorspelbaarheid

Het ging sportief het afgelopen weekend weer alle kanten op. Naast de ‘normale’ uitslagen waren er ook verrassingen te noteren. En als er sprake is van een verrassing dan is er op dat moment uiteraard ook sprake van een teleurstelling. Veel fans zullen de voorspelbaarheid van een wedstrijd van hun favorieten omarmen. De doorsnee Ajax fan zal zondagavond aan een walk-over hebben gedacht, maar die fanatieke voetballers van Go Ahead Eagles dachten daar net even iets anders over. De Feyenoord fans weten niet hoe ze het hebben met die dekselse Cyriel Dessers die grossiert in winnende doelpunten. Het zou mij niet verbazen als er voetbalclubs zijn die er bij de KNVB op aandringen dat de scheidsrechters wedstrijden van Feyenoord na 90 minuten onmiddellijk affluiten. Geen voorspelbare Dessers show meer.

Jodan Boys verloor zaterdag weer een thuiswedstrijd. “Vier keer beter, maar ook vier keer een nederlaag”, verzuchtte trainer Leen van Steensel. Er is hier bijna sprake van een voorspelbare uitslag, hoe lullig het ook klinkt. Afijn, de volgende wedstrijd is weer een uitwedstrijd en die hebben ze allemaal gewonnen, dus volgens de logica liggen de drie punten in Vlaardingen klaar. Ik hoorde zondag ONA spelers zeggen dat ze niet minder waren dan de tegenstander. Maar na 90 minuten stonden ze toch weer, zoals bijna elke week, met lege handen. Helaas bijna voorspelbaar.

Aafke van Leeuwen ging naar Abu Dhabi om haar wereldtitel te verdedigen. Maar ze had zaterdag haar dag niet en faalde. Voor een 5e plaats was ze niet gekomen. Ook Boy Vogelzang greep naast eremetaal. Gelukkig waren er voor Den Edel Gouda ook de nodige positieve verrassingen. Die overtreffen hopelijk de teleurstellingen. 

Ik heb absoluut geen bezwaar tegen voorspelbare resultaten, maar ik prefereer toch de onvoorspelbaarheid.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.