Gerritschinkel.nl Columns & meer

1nov/210

Damlust maakt furore

Hoewel het nog erg vroeg is om conclusies te trekken, wil ik hier toch een sportteam noemen dat verrassend aan de weg timmert. Het Goudse Damlust boekte afgelopen zaterdag in Friesland al weer de 3e overwinning van het nog prille seizoen en staat in de ereklasse op een 2e plaats. De Gouwenaars moeten alleen het Schiedamse Van Stigt Thans voor zich dulden. Ik kan me niet herinneren dat de Goudse damtrots ooit zo hoog heeft gestaan.

Over herinneringen gesproken, ik herinner me nog wel zondag 29 december 1991. Op die dag organiseerde RTV Gouwestad de Goudse Sportverkiezing. De verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van 1991. Erno Prosman, wie had buiten de damwereld ooit van hem gehoord, was door de jury gekozen als sporttalent van dat jaar. Helaas kon Prosman hij tijdens de live-uitzending vanuit een bomvolle kantine van GSV niet aanwezig zijn. De sportredactie baalde natuurlijk, maar zijn afwezigheid had een voor Erno prettige oorzaak. Hij was n.l. een aantal dagen daarvoor opgeroepen om deel te nemen aan het jeugd WK dammen in Brussel. Met dank aan een Russische dammer die geen visum kreeg.

Oer damluster Gerard van der Wouden was in de kantine aanwezig om de honneurs waar te nemen. En laat Erno Prosman nu uitgerekend die middag als 19-jarig dambroekie wereldkampioen worden. Toch was Erno tijdens de uitzending aanwezig. Wie dat geregeld had weet ik niet meer, maar we kregen Erno Prosman via een telefoonverbinding live in de uitzending, zodat we hem onder luid applaus van de aanwezigen dubbel konden feliciteren. Nu, bijna 30 jaar later is Erno Prosman nog steeds een van de steunpilaren van Damlust. Niet alleen als voorzitter, maar ook als speler van het team dat nu furore maakt.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.