Gerritschinkel.nl Columns & meer

30aug/210

Welkom terug!

Het leek afgelopen zaterdag wel Bevrijdingsdag op Sportpark Oosterwei. De vlaggen wapperden vrolijk in de wind. De velden lagen er lonkend en uitdagend bij. De kleedkamers zijn fris geboend. De tribune wenkte in gedachten de voetbalfans om plaats te nemen. De mannen van de onderhoudsploeg straalden want alles zag er weer spic en span uit. De barmedewerkers stonden in de startblokken. De broodjesverkoper deed als van ouds weer goede zaken. Overal blije en breed lachende gezichten. Knallend siervuurwerk. Vrolijkheid troef. Het leek er sterk op dat het coronavirus had plaatsgemaakt voor het voetbalvirus.

‘Je hebt er maandenlang naar uitgekeken’ zong Gerard Cox in 1973, en daar waren de voetballiefhebbers het helemaal mee eens. Eindelijk ging de bal weer echt rollen. ‘Welkom terug’ kopte de mooie nieuwe presentatiegids. Alle aspecten van De Jodan Boys komen aan bod. Bekende JB’ers worden in het zonnetje gezet. Met ‘ouwe knarren’, waaronder de ‘Jodan Boys-sneltrein van toen’ wordt teruggeblikt op hun roemruchte verleden. En uiteraard wordt er met de hoofdtrainers vooruitgekeken naar het nieuwe voetbalseizoen.

Welkom terug en dan meteen een mooie affiche als openingswedstrijd. De streekderby Jodan Boys – ARC is er altijd een om naar uit te kijken. Vooraf zullen Jodan Boys fans met veel plezier hebben teruggedacht aan 26 september vorig jaar. Toen kreeg ARC een pak slag en droop met een 5-0 nederlaag op zak af. Maar ook nu geldt weer dat in verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Er was nu geen sprake van een wervelende show en voor het team van Leen van Steensel begon het seizoen met een nederlaag. Er is nog werk aan de winkel. Maar het seizoen is nog lang en als iedereen fit is gaat het hopelijk snel goed komen.    

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.