Gerritschinkel.nl Columns & meer

7dec/200

STIL

Zelfs degenen die niets met sport hebben is het ongetwijfeld ook opgevallen dat het behoorlijk stil is op de Goudse sportcomplexen. Alleen bij de jeugd zijn er nog enige activiteiten te bespeuren. Een beetje trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen, maar daar houdt het zo ongeveer mee op. Bijna overal zit er een slot op de deur. Behalve bij AZ, want daar hebben ze Slot juist met onmiddellijke ingang verwijderd.

De KNVB is het zat dat het zo verrekte stil is op de voetbalvelden en wil zo snel mogelijk weer dat er getraind en gevoetbald kan worden bij de amateurs en mikt op een herstart van de competitie medio januari 2021. Waarschijnlijk wel een aangepaste competitie. De behaalde resultaten in de 2e en 3e divisie en de Hoofdklasse zijn vorige week al geschrapt. Subtopper Jodan Boys is zijn 12 punten kwijt! Ik kan me goed voorstellen dat zij daar niet blij mee zijn. En hoe het met het lagere amateurvoetbal verder moet is nog niet bekend.

Maandagmorgen 7 december demonstreerde de KNVB op het Malieveld in Den Haag. Niet met tractoren maar met 1000 voetbalshirts die het woord STIL vormden. De bond zit een keer niet stil, zet terecht vraagtekens bij het voetbalverbod en vraagt aandacht voor de problemen van de amateurvoetbalclubs. Waarom kan er b.v. niet in de buitenlucht worden gevoetbald, maar vormen overvolle bouwmarkten geen enkel probleem.

Toch zit de KNVB volgens Amnesty International op het punt van mensenrechten wel stil. Het WK voetbal is in 2021 in Qatar, maar wat in Qatar gebeurt is ronduit schandalig. Corruptie, uitbuiting en meer dan 1000 doden zijn er te betreuren. Achter de schermen doet de bond volgens zeggen het nodige, maar laat dat eens een keer zien. Zichtbaar graag!       

  

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.