Gerritschinkel.nl Columns & meer

24aug/200

Col du VAM

Het was even puzzelen, maar er werd toch een mooi parcours gevonden om het NK wielrennen te organiseren. Een bijzondere locatie, een berg ontstaan als vuilstortplaats van de VAM, een voormalig afvalverwerkingsbedrijf in het esdorp Wijster. Vanaf de top van de Col du VAM had je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Drenthe, fietsprovincie bij uitstek was uiteraard zo trots als een pauw. Jammer dat er vanwege het alom bekende coronavirus geen publiek aanwezig mocht zijn. Bijkomend voordeel is natuurlijk wel dat we verlost waren van meehollende idioten. Maar via de tv was het allemaal prachtig te volgen. Bij de mannen werd het een slagveld, en dat Matthieu van der Poel iedereen op de berg rottend afval iedereen aan gort reed was logisch.

Over wielrennen gesproken, a.s. zaterdag start eindelijk de Ronde van Frankrijk 2020. Als het tenminste deze week niet alsnog helemaal mis gaat. Er zijn talrijke maatregelen getroffen en de tourdirectie heeft nu ook besloten dat wanneer er in een deelnemende ploeg 1 of meer coronagevallen zijn, de ploeg in zijn geheel uit de Ronde wordt gezet. En dan maakt het niet uit of het een renner, een ploegleider, een mecanicien of de kok is die positief is getest. Twee keer geel is rood. Een keihard besluit. Stel je voor dat de ploeg van een renner, die met nog twee dagen te gaan in de gele trui rijdt, positief wordt bevonden. En als bovendien die geletruidrager ook nog eens een Fransman is. Hoe hard is zo’n besluit dan? En je moet er toch niet aan denken dat er kwaadwilligen zijn die……. Afijn, dat is doemdenken en daar doe ik niet aan mee. Laten we eerst zaterdag maar eens van start gaan in Nice.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.