Gerritschinkel.nl Columns & meer

16mrt/200

Gouda op slot

En dan stuit je bij het schrijven van een nieuwe sportcolumn ineens op een probleem. Meestal schrijf ik over actuele (Goudse) sport. Over dingen die ik het afgelopen weekend heb meegemaakt. Of ik kijk vooruit naar komende sportevenementen. Maar ja, alleen degenen die de laatste dagen onder een steen hebben gelegen hebben geen weet van het coronavirus.

Heel Nederland is zo ongeveer op slot gegaan en dat geldt uiteraard ook voor de Goudse sportwereld. De voetbalvelden liggen er desolaat en verlaten bij. Alleen meeuwen, kraaien en eksters wagen zich nog op de (kunst)grasmat. Het water in het Groenhovenbad is spiegelglad en rimpelloos. De korfbalpalen en de volleybalnetten staan of liggen er werkeloos bij in de sporthallen en sportzalen. Wielrenners zijn verbannen van hun vertrouwde wielerbaan en moeten nu noodgedwongen hun eenzame ritjes door de polder rijden. Heeft ook zijn charme trouwens, maar dat terzijde. De restaurants en de cafés zijn gesloten, dus de mogelijkheid van borrelpraat is voorlopig ook verleden tijd. Je conditie op peil houden in sportscholen is ook een utopie. Alleen geblesseerde sporters hebben misschien baat bij de lockdown.

Het zijn ongekende tijden en de sportbobo’s breken zich het hoofd over de voortgang van de verschillende competities. Uitstel, verlenging, inkorten of zelfs afstel, alles lijkt bespreekbaar.

Ik moet ook nog wennen aan het feit dat ik de komende weken geen sportwedstrijden kan verslaan. Mijn microfoon mag zeker tot 6 april worden opgeborgen. Maar laat ik niet klagen, tenslotte is sportverslaggever geen vitaal beroep, en in mijn geval gewoon een leuke hobby. Ik heb nu in ieder geval meer tijd om verder te schrijven aan het jubileumboek van SV DONK. Lekker thuis grasduinen in de 100-jarige geschiedenis van deze Goudse voetbalvereniging. Een mooi alternatief.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.