Gerritschinkel.nl Columns & meer

9mrt/200

Coronavirus

Je kunt geen krant opslaan, geen radio- of tv-programma aanzetten of het gaat over het coronavirus. Iedereen heeft er een mening over. De een maakt zich niet druk, maar anderen doen dat wel. Hier en daar wordt al stevig gehamsterd. En nu is het virus ook in Gouda gesignaleerd.

Het coronavirus heeft ook de sportwereld bereikt. Wielerwedstrijden en andere  sportevenementen zijn afgelast of uitgesteld. In Italië worden voetbalwedstrijden zonder publiek gespeeld.

Ik was het afgelopen weekend weer op de voetbalvelden te vinden. Zaterdag deed ik verslag van Jodan Boys – FC Rijnvogels. Ik was benieuwd of er handen geschud zouden worden want daar zijn de meningen over verdeeld. Met een enkele uitzondering werden gewoon handen geschud. Ook door mij. Aan de scheidsrechter werd gevraagd hoe te handelen bij de aftrap van de wedstrijd. ‘De KNVB heeft geen richtlijnen gegeven en laat het aan de clubs over’, aldus de leidsman die zei dat de spelers het maar zelf moesten bepalen. Bij het ritueel voor de aftrap werden er gewoon handen geschud door de spelers. En na afloop van de wedstrijd werd de scheidsrechter met een ferme handdruk bedankt voor het in goede banen leiden van de wedstrijd. En in tegenstelling tot Feyenoord waar de spelers van de pers werden weggehouden werd mij vriendelijk verzocht na afloop de trainer te interviewen.

Er is desondanks sprake van een ernstige situatie. Onzekerheid is troef. Uniforme en vooral duidelijke richtlijnen ontbreken (nog). Worden contactsporten zoals judo binnenkort verboden? Of zwem- en waterpolowedstrijden?

Ik ga ook voorzichtiger worden en hoop van harte dat het virus snel overwaait zodat het leven, ook het sportleven, weer zijn normale gang kan gaan. En dat we na een sportwedstrijd ongedwongen een lekker Coronabiertje kunnen drinken.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.