Gerritschinkel.nl Columns & meer

27jan/200

Nieuw Varkenoord

Ik loop nu ruim 35 jaar als verslaggever rond in de sportwereld en in die tijd ben ik op heel veel sportcomplexen geweest. Sportvelden, sporthallen, sportzalen en zwembaden, te veel om op te noemen. Maar er is de laatste jaren ook hier ontzettend veel veranderd. Verouderde accommodaties hebben plaatsgemaakt voor nieuwbouw, zoals b.v. bij Olympia. De oude kleedkamers, de kantine en de gammele tribune zijn gesloopt en er is een prachtige accommodatie voor in de plaats gekomen.

Er zijn ook sportvelden helemaal verdwenen. Veel Goudse sportliefhebbers, die nu wekelijks in het Groenhovenpark hun favorieten aanmoedigen, denken soms nog met weemoed terug aan de oude sportvelden aan de Nieuwe Vaart. Het knusse complex van SV DONK aan de Julianasluizen moest plaats maken voor de Zuidelijke Randweg. Sporthal De Springers, de eerste sporthal van Gouda, is in 2012 gesloopt. Sporthal De Zebra en de nieuwe Mammoet zijn er voor in de plaats gekomen. De zwembaden de Trefkuil, het Spaardersbad en de Tobbe zijn ook geschiedenis. Nieuwe accommodaties zijn geboren. Sportpark Uiterwaard, de voetbalvelden aan de Nieuwe Donkstraat en binnenkort ook de nieuwe sporthal bij het tamelijk nieuwe Groenhovenbad.

Over nieuwe accommodaties gesproken. Ik was zaterdag in Rotterdam op Nieuw Varkenoord, het spiksplinternieuwe complex van SC Feyenoord. ‘We zijn er groos op meneer’,  sprak een bestuurslid met een vet Rotterdams accent. En daar was geen woord van gelogen. Alleen het scorebord werkte nog niet en één van de bierpompen produceerde alleen schuim. Maar verder was alles pico bello. Bij de opkomst van beide elftallen schalde ‘Mijn Feyenoord’ van Lee Towers luid uit de speakers. En voor een verslaggever is het heerlijk comfortabel om vanaf de fraaie Giovanni van Bronckhorst tribune de wedstrijd te kunnen verslaan.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.