Gerritschinkel.nl Columns & meer

12aug/190

Vive le velo

De zee ligt zilvergrijs te glinsteren. Joggers lopen hun dagelijkse rondjes op het strand. De soepkar van Johan Blankaert uit Veurne heeft zijn vroege dagelijkse rondje al gereden en zijn vaste klanten weer blij gemaakt. De zeilwagens worden in gereedheid gebracht om de zeilen te laten bollen. Meeuwen scheren laag over het water en ook vissers hebben hun hengels gegooid om een visje te verschalken. Vakantie in De Panne.

Ik ben neergestreken aan de kust in het wielergekke Vlaanderen. En dat ze wielergek zijn heb ik meteen gemerkt. Nauwelijks was de overwinning van Dylan Teuns verwerkt of men prees Wout van Aert de wielerhemel in want zonder zijn beulswerk had Dylan Groenenwegen natuurlijk niet gewonnen. Maar de klap op de vuurpijl was de ritwinst van Thomas De Gendt. Op radio en tv kwam men superlatieven te kort. De ontsnappingskoning had met een onwaarschijnlijk kabinetsstuk iedereen naar de vaantjes gereden. “Ongelooflijke Thomas” luidde de chocoladelettergrote kop in de zondagskrant. Zondag dreigde het nog gekker te worden toen er zelfs drie Belgen in de in de kopgroep zaten. Chauvinisme in optima forma, vooral toen Wout van Aert maandag voor de 4e overwinning van Team Jumbo-Visma zorgde. Maar kijk je naar de Nederlandse televisie dan viert dit ook bij ons hoogtij.

Hoewel ik Gouda even achter me heb gelaten probeer ik de Goudse sport natuurlijk  wel en beetje te volgen. Zo las ik vanmorgen dat definitieve indelingen van het zaterdag- en zondagvoetbal voor het nieuwe seizoen bekend zijn. In de 2e klasse D op zondag zijn de (streek) derby’s niet van de lucht. En met al die nieuwe zaterdagteams wordt de 4e klasse C een feest van herkenning. De supporters kunnen bijna alle wedstrijden per fiets af. De aloude afdeling Gouda lijkt zijn comeback te vieren. Amai, alleen jammer dat Bodegraven en Rohda ’76 elders zijn ingedeeld.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.