Gerritschinkel.nl Columns & meer

28mrt/190

Jocelyn & Chris Arndt – The fun in the fight

Zangeres-pianiste Jocelyn Arndt vormt samen met haar broer gitarist Chris een jong retro rockduo uit Fort Plain, een klein stadje in de staat New York. Hun eerste opnamen verschijnen op de ep’s, Strangers in fairyland (2014) en Still: a holiday collection (2016). In 2016 komt hun eerste volwaardige studioalbum, het in de VS goed verkochte Edges, uit, een jaar later gevolgd door Go. In 2016 maken Jocelyn & Chris Arndt met hun band een grote tournee door 21 staten van de VS. Zij treden o.a. op   tijdens het CMJ Music Festival (NY), het Rock n‘ Roots Music Festival Lake George (NY), The Linda Albany (NY), BBQ Joint Sugar’s Ribs in Chattanooga (TN), Viper Room on Sunset Strip in Hollywood (CA). Opnamen van deze tournee verschijnen in 2017 op het livealbum 30.000 Miles.

In februari jl. kwam hun 3e studioalbum The fun in the fight uit, een album met 11 door Jocelyn en Chris zelf geschreven songs. Producer is drummer David Bourgois. The fun in the fight belandde in de VS al snel op de 1e plaats in The Jambands Top 30 Album Chart.

Het album opent direct explosief met Witness. Powerrock van de bovenste plank met felle gitaren en energieke uitbundige zang, gelardeerd met Hammondflarden van Danny Louis (Gov’t Mule). Met Kill in the cure blijft het opwindend rocken. Jocelyn is in topvorm in de bluesstomper Outta my head, de eerste single van dit album. Ook in Sign klinkt de stem van Jocelyn als een klok, een stem die moeiteloos de vergelijking met b.v. Grace Slick (Jefferson Airplane), Alanis Morrisette en soms ook Janis Joplin kan doorstaan. Na het vrij subtiele Don’t hang up, is het vervolgens in Problematic met vette soms lyrische gitaarlicks en uitbundige zang weer volop opwindende bluesrock wat de klok slaat. In het lekkere uptempo Be that as it may is een fraaie gastrol van gitarist Cory Wong (Vulfpeck) te horen en is Danny Louis’ hammondspel om van te smullen. Verpletterend is de zang van Jocelyn in het funky Original, met deze keer een mooie gastrol van Beau Sasser (Kung Fu) op hammond. Things I’ll never know is een fraaie ballad, waarin Jocelyn bewijst ook heel gevoelig te kunnen zingen. In de uptempo voortdenderende rocker The western geeft de trompet van Phil Chow een extra tintje vrolijkheid. Het meest gevoelige nummer wordt voor het eind bewaard. Weatherman is een prachtig akoestisch slot met fraai fluitspel van Jeff Nania.

Conclusie: Ik was al enthousiast over hun vorige albums en met The fun in the fight hebben Jocelyn & Chris Arndt mij weer verrast. Een heerlijk album met bruisende energieke bluesrock van een goede gitarist die zich niet verliest in ellenlange solo’s en een uitmuntende zangeres.

Tracks:

 1. Witness
 2. Kill in the cure
 3. Outta my head
 4. Sign
 5. Don’t hang up
 6. Problematic
 7. Be that as it may
 8. Original
 9. Things I’ll never know
 10. The western
 11. Weatherman

Line-up

 • Chris Arndt – gitaar
 • Jocelyn Arndt – zang
 • David Bourgeois – drums
 • Cory Wong – gitaar (track 7)
 • Danny Louis – Hammond (track 1,7)
 • Beau Sasser – Hammond (track 4,8)
 • Emma Torncello – Hammond (track 9)
 • Phil Chow – trompet (track 10)
 • Jeff Nania – fluit (track 11)
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.