Gerritschinkel.nl Columns & meer

17feb/180

Carvin Jones Band – What a good day

De in Lufkin, Texas, geboren Carvin Jones komt al vrij jong in aanraking met de bluesmuziek omdat zijn grootvader voortdurend luistert naar platen van BB King. Op zijn 11e krijgt Carvin van zijn grootmoeder zijn eerste gitaar en raakt helemaal in de ban van de gitaar. Op 19-jarige leeftijd verhuist hij naar Phoenix, Arizona en start daar een muziekcarrière. Hij formeert The Carvin Jones band en treedt vanaf begin jaren ’90 bijna dagelijks op. De band staat in het voorprogramma van o.a. BB King, Santana, Albert King en REO Speedwagon. Jones speelt samen met Joe Cocker en The Fabulous Thunderbirds in The House Of Blues in Phoenix. Eind jaren ’90 toert The Carvin Jones Band ook door Europa en opent voor Jeff Beck, Gary Moore, John Mayall, Ten Years After en Jimmy Vaughan. In 2007 is de band supportact van Walter Trout. Jones krijgt lovende kritieken van o.a. Eric Clapton (‘Carvin Jones is a young cat out of Phoenix who I think is the next up-and-coming blues player’) en Albert Collins (‘Carvin Jones is one of the brightest young stars on the blues scene today’). Carvin Jones treedt de afgelopen jaren ook meerdere keren in Nederland op..

Vorige maand verscheen What a good day, het nieuwe album van The Carvin Jones Band. Met een klap op de drums wordt afgetrapt in de bluesrocker What a good day. Fel gitaarwerk en enigszins schorre zang van Jones. Dat Jones een geweldige gitarist is laat hij met een grote lange funky gitaarsolo horen in de instrumental Money shot. De blazers, met een lange fraaie saxofoonsolo, komen er bij in de prachtige soulvolle slowblues Two long years. Snijdend breed uitwaaierend gitaarwerk is weer te horen achter een pompende bas in Gotta find my way back home. Jones rapt zich vervolgens achter een golf van keys door het funky Tell me how you like it. Atm blues is weer een fraaie slowblues met heerlijke keys. In de bluesstandaard Messin’ with the kid en de midtempo bluesrocker Blues is my life gaat Jones er met zijn gitaar weer voluit tegen aan met lyrische solo’s. En dat doet hij na het vrolijke funky Party over here party over there ook in Why I sing the blues, waarbij de strakke ritmesectie weer opvalt. Travis walk (walking wit Wes) is een apart slotakkoord. Het nummer begint met een hamerende piano en een vette gitaar als een stomende boogie, overgaand in  een prachtig jazzy intermezzo met een subtiele gitaarsolo, om tenslotte weer in felle boogie te eindigen.

Conclusie: De lovende kritieken die Carvin Jones heeft gekregen zijn terecht. Met What a good day heeft The Carvin Jones Band een uitstekend bluesalbum afgeleverd.

Tracks:

 1. What a good day
 2. Money shot
 3. Two long years
 4. Gotta find my way back home
 5. Tell me how you like it
 6. Atm blues
 7. Messin’ with the kid
 8. Blues is my life
 9. Party over here party over there
 10. Why I sing the blues
 11. Travis walk (walking wit Wes)

Line-up:

 • Carvin Jones – zang, gitaar
 • Levi Velasquez – drums
 • Joe Edwards – bas
 • Will Walker – keyboards, piano
 • Steven Von Wald – saxofoon
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.