Gerritschinkel.nl Columns & meer

29jan/180

De jeugd van tegenwoordig

Het ziet er naar uit dat weer een voetbalvereniging verkast van zondag naar zaterdag. VV Bodegraven besluit op 14 februari over het afschaffen van het prestatievoetbal op zondag. Nu is het woord ‘prestatievoetbal’ een eufemisme, want de prestaties van de 3e klasser zijn al een aantal jaren niet erg aansprekend. De belangrijkste reden om op zaterdag te gaan spelen zegt men is dat de jeugd niet op zondag wil spelen. Dus is er geen doorstroming. Ze gaan liever  stappen op zaterdagavond en dan op zondag uitslapen.

Dezelfde reden hoorde ik zondag na de wedstrijd Olympia – Nieuwerkerk van Nieuwerkerkse bestuursleden. De jeugd wil niet op zondag voetballen. Men wil nu met eigen jeugdspelers gaan bouwen aan een stabiele zaterdageersteklasser hoorde ik onlangs hun penningmeester zeggen. Op zondag lukt het niet om uit de 1e klasse te komen en veel supporters herkennen zich niet in het elftal met spelers van buiten.

Met eigen jeugdspelers doorgaan vind ik een nobel streven. Maar stel dat het op zaterdag zo goed loopt dat de ene promotie op de andere volgt, en men wil steeds hogerop, is dan de verleiding niet groot om weer spelers van buiten aan te trekken om dat laatste stapje te zetten? Bovendien leert de praktijk dat een overstap niet automatisch succes oplevert. De nederlagen van Moordrecht zijn ook nu weer niet te tellen en ook Ammerstol werd zaterdag door Gouda op de zoveelste nederlaag getrakteerd.

De jeugd schijnt de ‘schuldige’ te zijn, maar ik vraag me af of dat de enige reden is om het prestatievoetbal op zondag in de ban te doen. Een van de consequenties lijkt me in ieder geval dat er volgend seizoen op zaterdag weer een 5e klasse komt.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.