Gerritschinkel.nl Columns & meer

22jan/180

Belangrijke gebeurtenissen

‘Gerrit, staan ons dit jaar nog belangrijke gebeurtenissen op sportgebied te wachten in Gouda’  werd mij vorige week gevraagd. Nu ben ik geen wandelende encyclopedie, dus ik werd door deze vraag overvallen. Ik probeerde mij eruit te redden door te zeggen dat er in 2018 ongetwijfeld sportverenigingen jubileren. Ik wist toevallig dat Vires et Celeritas dit jaar 90 jaar bestaat en daarmee een van de oudste nog bestaande handbalverenigingen in Nederland is. Hier hield mijn parate kennis op, maar er zullen ongetwijfeld nog meer sportverenigingen in Gouda zijn die een jubileum te vieren hebben in 2018. Ik ga me er verder in verdiepen en kom er ongetwijfeld in mijn sportcolumns op terug.

Dan doemt natuurlijk meteen de vraag op of we dit jaar nog grote successen op sportief gebied kunnen verwachten. Bij het zeer druk bezochte en zeer geslaagde Sportgala vorige week werd nog weer eens duidelijk dat het in Gouda barst van het sporttalent. Van Aafke van Leeuwen zijn we gelukkig nog niet ‘verlost’ en Pascal van Norden is ook nog lang niet uitgerend. Maar de concurrentie voor de sporttitels staat te dringen. Tijdens het Sportgala vertelde de PR man van SC Gouda dat 2018 voor zijn vereniging een legendarisch jaar kan  worden. Ted-Jan Bloemen mag dan Canadees zijn, hij is nog steeds lid van zijn oude club en maakt volgende maand kans de eerste Olympische medaillewinnaar van SC Gouda te worden. Een andere geboren Gouwenaar en lid van de SC Gouda Sjoerd den Hertog won zaterdag in Groningen zijn eerste wedstrijd in de KPN Marathon Cup en staat nu 1e in het algemeen klassement. Wie weet nog een Goudse primeur!

Al met al voorzie ik een mooi sportjaar.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.