Gerritschinkel.nl Columns & meer

27nov/170

Sportverkiezingen

Nog ruim een maand en dan kan het sportjaar 2017 weer in de archieven worden opgeborgen. December is in aantocht en dat is ook de maand van de jaarlijkse sportverkiezingen van NOC/NSF. De shortlisten zijn het afgelopen weekend bekend gemaakt en zoals altijd geeft dit ook nu weer aanleiding tot discussie over de genomineerden. Feyenoordsupporters zijn boos omdat hun cluppie niet bij de genomineerden staat. Word je na 18 jaar eindelijk weer eens landskampioen, is het weer niet goed. Erben Wennemars mist op de lijst wereld- en Europees kampioen sprint 500 meter Kai Verbij. Sommigen trekken hun wenkbrauwen op bij het noemen van de naam van darter Michael van Gerwen.

In Gouda staan ook de jaarlijkse sportverkiezingen weer voor de deur. Op 15 januari 2018 zullen op de Goudse IJsbaan de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent worden gehuldigd. En net als bij de landelijke verkiezing zal er in Gouda ongetwijfeld ook worden gediscussieerd over de genomineerden. Het aanbod is in ieder geval zoals elk jaar weer groot, want Goudse sportverenigingen hebben behoorlijk wat kandidaten aangedragen. Dat bewijst maar weer eens dat sportief Gouda in 2017 weer behoorlijk aan de weg heeft getimmerd. Sprekende voorbeelden zijn de grote successen in het afgelopen weekend van Sportschool Den Edel met als hoogtepunt de wereldtitel voor Aafke van Leeuwen. Sportminnend Gouda heeft in ieder geval over andere topprestaties ook niet te klagen, want er is bij uiteenlopende takken van sport uitstekend gepresteerd.

De jury gaat zich de komende week buigen over alle prestaties. Het zal ook dit jaar net als altijd weer lastig worden om alle prestaties zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk tegen elkaar af te zetten. Een moeilijke maar mooie en eervolle klus.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.