Gerritschinkel.nl Columns & meer

2okt/170

De oudjes doen het nog best

Daar waren ze weer. Voor de 38e keer bezochten ze Nederland. Ik heb het natuurlijk over The Rolling Stones, de Britse rockers, die ondanks hun gezamenlijke leeftijd van 293 jaar, na 55 jaar het plezier in optreden nog niet hebben verloren. Zaterdagavond speelden ze in de Johan Cruijff Arena hun zoveelste wedstrijd. Aanvoerder Mick Jagger, centrale verdediger Charlie Watts en de aanvallers Keith Richards en Ron Wood vermaakten het publiek in de uitverkochte Amsterdamse voetbaltempel als vanouds. De vier oude mannen weten van geen wijken en verlaten het veld pas definitief als de opperscheidsrechter er echt een einde aan maakt lijkt mij.

Over oudjes gesproken. Vorige week werd in Houten het 1e Oldstars 55+ Walking Football Toernooi gespeeld. Hieraan namen ook de ‘bejaarde’ voetbalhelden van Oldstars 1886 deel. Het Goudse team van succescoach Vincent Govers veegde alle tegenstanders op een hoop en nam de Beker met de Grootste Oren mee naar Gouda. Zeventiger Jaap, technicus Arie, kilometervreter Dick, topscorer Hamid, ook zij kunnen het niet laten. De snelheid is er uit, daarom heet het ook Walking Football, maar de techniek en het inzicht laten hen nog niet in de steek. Old Stars 1886, de Rolling Stones van het Goudse voetbal!

Laat de oudjes maar schuiven, daar kunnen veel jonge sporters een voorbeeld aan nemen. Daar waar bij The Rolling Stones en Oldstars 1886 het spelplezier er vanaf straalt is dat bij voetballers wel eens anders. Over het paard getilde profs die tonnen verdienen maar soms domweg gewoon weigeren te spelen. Of voetballers die denken ‘moet dat nou, moet ik weer aan de bak’. MOET ik nou? Nee zeurpieten, je moet zeggen MAG ik nou!! Dat is pas Satisfaction.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.