Gerritschinkel.nl Columns & meer

25sep/170

Verwarde tijden

‘We leven in verwarde tijden’ hoor ik de laatste tijd vaak zeggen. Aanslagen, aardbevingen, overstromingen, asielzoekers, onveiligheid, verlies aan identiteit, alles wordt er bij gehaald. Onzekerheid of het modder gooien tussen Donald Trump en Kim Jong-un tot een ramp leidt. Toch zijn er altijd al verwarde tijden geweest. Sla de geschiedenisboeken er maar op na. Oorlog en andere ellende waren schering en inslag. Alleen hadden we toen nog geen radio, tv, facebook of twitter en bleef dus veel onbekend.

Voor veel voetbalfans zijn het ook verwarde tijden. Neem de bekercompetitie waarin de verrassingen niet van de lucht zijn. Bekerwinnaar Vitesse wordt in de 1e ronde door de amateurs van AVV Swift roemloos uitgeschakeld. Datzelfde Vitesse speelt een paar dagen later Ajax van de mat. NAC wint voor het eerst tot ongeloof van velen in de Kuip van landskampioen Feyenoord. Het bescheiden Excelsior won nog nooit in Alkmaar van AZ, maar kreeg zondag de bekerfinalist binnen acht minuten op de knieën. Het ongeslagen Jodan Boys verloor zaterdag van het puntloze Smitshoek. Olympia werd zondag in het eerste kwartier zoek gespeeld door Spartaan ’20, vreesde het ergste, maar had na afloop van de wedstrijd wel lekker drie punten binnen. FC Oudewater stond in de rust met 4-1 voor maar verloor sensationeel met 4-5 van Kagia. Haastrecht won zondag met maar liefst 10-0 van Gouderak en dat was nog niet eens de grootste uitslag van het afgelopen voetbalweekend.

Verwarde tijden of niet, die sensationele en onverwachte uitslagen hebben natuurlijk hun charme. Voorspelbaarheid is soms leuk, maar ik moet er niet aan denken dat alle wedstrijden dit seizoen volgens verwachting verlopen. Dan kunnen we beter afspreken alles maar schriftelijk af te doen. Lang leve de onvoorspelbaarheid!

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.