Gerritschinkel.nl Columns & meer

28aug/170

Het gevecht van de eeuw

Er was op sportgebied het afgelopen weekend weer genoeg te beleven. Iedere liefhebber kwam min of meer aan zijn trekken. Zo’n 80.000 oranje uitgedoste supporters waren zingend en vol goede moed naar Francorchamps vertrokken voor een volgende episode van de Max Mania. Maar voor de zoveelste keer moesten ze ontgoocheld constateren dat de techniek hun idool voor de zoveelste keer in de steek liet. Na acht ronden stond hen het huilen nader dan het lachen.

Hockeyfans konden hun geluk niet op want Nederland werd maar liefst twee keer Europees kampioen. De vrouwen waren soeverein, maar de mannen dreigden eerst weer tegen een zeperd aan te lopen, maar uiteindelijk werden de Belgen na een fraaie inhaalrace af geserveerd.

In Gouda was er de Goudse Derby Dag, een voetbalontmoetingsdag tussen teams van De Jodan Boys en Olympia. Een leuk initiatief, maar ik blijf toch met enige weemoed verlangen naar het Gouda Zes Sterren Toernooi, het jaarlijkse toernooi waaraan alle zes Goudse voetbalclubs deelnamen.

Yuri van Gelder viel voor de zoveelste keer van zijn voetstuk. Hij miste de limiet voor het WK turnen. Zijn hoogtijdagen liggen nu echt achter hem. Een gastoptreden van de ‘lord of the rings’, zoals tijdens het Goudse Sportgala een aantal jaren geleden, zit er vrees ik voor hem ook niet meer in.

Maar het meest spraakmakend was natuurlijk ‘The money fight’, het boksgevecht tussen de gepensioneerde bokser Floyd Mayweather en de getroebleerde Ierse kooivechter Conor McGregor. Miljoenen kijkers hebben zich verlustigd aan dit primitieve schouwspel. Bloeddorstige aanmoedigingen en commentatoren die zich als oorlogsverslaggever gedroegen. ‘Het gevecht van de eeuw’ werd dit miljoenenbal genoemd. Als dat echt zo is zijn we de komende 83 jaar van dit soort opgefokte ‘sportwedstrijden’ af.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.