Gerritschinkel.nl Columns & meer

14aug/170

Een wielergek land

De vakantie zit er weer op. Helaas, want ik had nog wel een tijdje aan de Vlaamse kust willen vertoeven. En hoewel ik met pensioen ben, roept de plicht weer, ondanks het feit dat veel mensen denken dat je als pensionado alleen maar vrije tijd hebt. En dus eigenlijk constant met vakantie kunt gaan. Niets is minder waar, maar je hoort me niet klagen.

Zoals ik vaker heb laten doorschemeren in mijn columns, heb ik mijn hart verpand aan
België. Ook dit jaar heb ik weer twee weken genoten in De Panne aan de Vlaamse kust. Zon, zee, lekker eten en drinken, cultuur opsnuiven; alles is mogelijk. Uiteraard ook van sport genoten. Via internet de verrichtingen van Boy Vogelzang en Aafke van Leeuwen gevolgd. Nogmaals proficiat met die prachtige prestaties. En op tv uiteraard de Nederlandse voetbalvrouwen, Ranomi Kromowidjojo en Dafne Schippers.

Maar België, en met name Vlaanderen, is vooral een wielergek land. Zo was ik zelf bij het jaarlijkse dernycriterium in Lombardsijde, georganiseerd door good old Freddy Maertens. Wereldkampioen cross Wout van Aert was een van de prominente deelnemers. Evenals de nieuwe Belgische kampioen Oliver Naesen en Jasper Stuyven, de toprenners die een week later in de top 5 van de BinckBank Tour zouden eindigen. Het was feest in het Vlaamse kustplaatsje waar de enthousiaste toeschouwers ook genoten van een nostalgische rit van renners in mooie retroshirts van Molteni, IJsboerke, Flandria, Gitane en TI Raleigh. Met prijzen als: een hele hesp, een kilo witte of zwarte pens of een fles champagne. Terug in de tijden van Eddy Merckx, Eddy Planckaert, Briek Schotte,  Herman van Springel, Walter Godefroot, Lucien van Impe en José de Cauwer. Mooie tijden.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.