Gerritschinkel.nl Columns & meer

21nov/160

Clubhelden van de amateursport

Wat is de overeenkomst tussen Lenie van Eijk, Andre Rustenhoven, Corinne Verkuil en Maarten Westerduin? Zij zijn in de race om clubheld van de amateursport 2016 te worden. Ik kreeg regelmatig mailtjes met het verzoek te stemmen op mijn clubheld en ik heb uiteindelijk ook een stem uitgebracht op een van de vele Goudse kandidaten. Ik zeg lekker niet op wie ik heb gestemd.

Bovengenoemde clubmensen zijn de winnaars van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zuidplas en Gouda. Ik beperk me tot deze regiogemeenten want winnaars als bv.. Jan Baas (Stadskanaal), Aize Storm (Achtkarspelen) en Jo Kepers (Brunssum) zullen u worst zijn.

Maarten Westerduin van Jodan Boys is dus de winnaar van Gouda geworden met 398 stemmen. Een straatlengte voorsprong op de nr. 2 Theo Walthie van The Braves  die 113 stemmen kreeg. Frappant is dat de nr. 4, Ab van de Heuvel van GZC DONK, het hoogste rapportcijfer kreeg (9.84), terwijl er maar 39 stemmen op hem werden uitgebracht. Hoe dat allemaal in elkaar zit weet ik ook niet. Het geheim van appels en peren vergelijken.

De recente bekendheid van Westerduin heeft ongetwijfeld bijgedragen aan zijn populariteit. Op het moment dat ik dit schrijf is nog niet bekend of hij namens onze regio mag meedingen naar de landelijke titel. Een gokje: op naar de landelijke titel Maarten!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.