Gerritschinkel.nl Columns & meer

13nov/160

De gekte neemt toe

Hoewel het nog ruim een maand duurt voordat Jodan Boys in Arnhem tegen Vitesse speelt, neemt de gekte rondom deze bekerwedstrijd al groteske vormen aan. Deze week werd bekend dat Jodan Boys in totaal 1900 supporters mee mag nemen naar de Gelredome. 1500 Kaarten voor het uitvak voor supporters en dan nog 400 kaarten voor sponsoren en genodigden. Busmaatschappijen wrijven zich nu al in de handen, want er is op woensdag 14 december werk aan de winkel. Alle verloven van buschauffeurs zijn ingetrokken. Ook voor de Goudse middenstand zijn het wonderlijke maar fijne dagen. Jodan Boys tompouces en Jodan Boys chocoladeletters vliegen over de toonbank. Radio 2 dj Gerard Ekdom maakt overuren met zijn hilarische filmpjes.

De Goudse gemeenteraad overweegt zelfs om de geplande raadsvergadering van woensdag 14 december te verschuiven. Het moet niet gekker worden natuurlijk. Ineens is iedereen voetballiefhebber, ook zij die mogelijk nog nooit een wedstrijd van de Jodan Boys hebben bijgewoond. Maar het gaat er om om gezien te worden. Niets menselijks is ook politici vreemd. Maar er is in ieder geval belangstelling! En ach, de stad heeft wekenlang zonder bestuur gezeten, dus kan die ene dag er ook nog wel bij. En Gouda promotie is natuurlijk nooit weg. En je weet nooit waar het goed voor is.

Ik deed gisteren verslag van de wedstrijd Ter Leede – Jodan Boys. Het was steenkoud langs de lijn op de ‘Roodemolen’ in Sassenheim. De Goudse supporters waren weer massaal naar de Bollenstreek getrokken en dan komen die prachtige speciale Jodan Boys sjaals van de legendarische wedstrijd tegen Go Ahead Eagles geweldig van pas. Alleen moet Jodan Boys in Arnhem wel beter spelen dan gisteren, want anders wordt het een droeve afloop. Ik weiger in ieder geval een voorspelling te doen, hoewel ik nergens meer van sta te kijken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.