Gerritschinkel.nl Columns & meer

10okt/160

‘Ome Ben’ bedankt

Bij SV DONK werd afgelopen zaterdag gewoon gevoetbald. Daar waar sommige voetbalclubs het voetballen op kunstgras (voorlopig) hebben verboden, heeft het bestuur van SV DONK in een brief aan de leden een goede afweging gemaakt n.a.v. de paniek die er afgelopen week in de voetbalwereld is ontstaan na een uitzending van Zembla.  Het lijkt mij ook verstandig om het onderzoek van de Europese Commissie af te wachten. En mocht dan blijken dat er sprake is van onacceptabele gezondheidsrisico’s dan moet er worden ingegrepen.

Afgelopen zondag werden alle wedstrijden van SV DONK afgelast vanwege het overlijden van erelid Ben Frieling. Ben Frieling een parel van het jeugdvoetbal. Welke Donkiaan heeft er bij hem niet de eerste voetballessen gekregen. Je ziet wat er van Sven van Beek is geworden! Ben Frieling, een van de aardigste mensen in de Goudse voetbalwereld die ik heb gekend. Bij jubilea van SV DONK liep hij vaak met zijn camera rond. Bij zulke momenten noemde ik hem Ben de Mol en dan grinnikte hij. Ben zal over de heisa rondom het rubbergranulaat ongetwijfeld ook een mening hebben gehad. Misschien moest hij helemaal niets van kunstgras hebben en wilde hij net als ik het gras ruiken. Gewoon lekkere slidings maken waarbij de graspollen je desnoods om de oren vlogen. Maar dat kan ik hem helaas niet meer vragen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)
  1. Heel mooi Gerrit


Leave a comment

Nog geen trackbacks.