Gerritschinkel.nl Columns & meer

12sep/160

Het Goudse sportweekend

Behalve mooi weer was er in Gouda afgelopen weekend ook sprake van een aantal mooie sportevenementen. Vrijdagavond was de Goudse binnenstad het domein van atleten van oud tot jong. Ook de 28e Goudse Nationale Singelloop werd een groot succes. Ik kreeg zelf de kriebels om weer eens mee te lopen, maar dan zal ik eerst stevig aan mijn conditie moeten werken. En dan nog hopen dat ik volgend jaar niet wordt uitgeloot want de belangstelling wordt steeds groter.

Zondag was Gouda het toneel van een ander spektakel. In het Houtmansplantsoen gingen dappere geesten te water om eens lekker drie kilometer door de Goudse grachten te gaan zwemmen. Rustig ronddobberende eenden in de singels vlogen van schrik op want je ziet niet elke dag 85 spetterende badmutsen bezit nemen van ‘jouw’ water. Een enkele zwaan keek verbaasd om zich heen. De bruggen over de singels zuchtten onder het gewicht van de massa’s toeschouwers. Het verkeer werd hier en daar ontregeld. Er waren hardzwemmers die geroutineerd borstcrawlend het water doorkliefden, maar ook zwemmers, zoals opa Ron, die rustig met de schoolslag naar de finish zwom. Ik zag zelfs iemand enige tijd de rugslag testen.

Een pluim voor de organisatoren van Goluda Swimm, waaronder de altijd enthousiaste ‘sportgek’ Andy Koolmees.

En het bleef nog lang onrustig in en rond de Kleischuur.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.