Gerritschinkel.nl Columns & meer

19sep/160

Alles gaat weer zijn gewone gang

Met de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen in Rio is er zondagavond een einde gekomen aan die lange sportzomer. Menig sporthater slaakt een zucht van verlichting. Ik kan me als sportliefhebber die zucht van verlichting wel een beetje voorstellen, want het was de afgelopen maanden soms wel wat te veel van het goede. De KNVB gaat gewoon door met het maken van onnavolgbare rare bokkensprongen.

Maar goed, alles gaat nu weer zijn gewone gang. Hoewel de zomer nog niet helemaal voorbij is, is het buitenbad van het Groenhovenbad gewoon gesloten. Tijd is tijd. Speculaties over een landskampioenschap van Feyenoord duiken ook weer op. De supporters dromen al van glorieuze horizonten. Het eeuwige optimisme gaat ook hier weer zijn gewone gang.

De paralympiërs komen terug naar Nederland en zullen woensdag gehuldigd worden door koning Willem Alexander. Ik vroeg me vorige week af of de Goudse medaillewinnaars ook gehuldigd worden door de gemeente Gouda. ‘Dat doen ze alleen bij een gouden medaille’ vertelde me iemand. Maar ik vind dat de gemeente alle drie medaillewinnaars moet huldigen. Het excuus dat we geen wethouder van sportzaken hebben gaat niet op, want als het even meezit hebben we in Gouda over een week een ‘zakenkabinet’ met een spiksplinternieuwe wethouder van sportzaken. Ook hier gaat alles weer zijn gewone gang.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.