Gerritschinkel.nl Columns & meer

9jul/160

Het Goudse amfitheater

Mijn gedachten gingen deze week terug naar de Romeinse oudheid. Naar de tijden van de beroemde amfitheaters waar destijds populaire spelen werden gehouden. De toeschouwers werden ‘s -morgens vergast op een jacht op roofdieren en na de middaglunch werd men getrakteerd op openbare executies. En ’s-middags waren er gladiatorengevechten. En tussendoor waren er allerlei intermezzo’s met clowns en muzikanten.

Toen ik maandagavond 4 juli in het Huis van de Stad op de tribune zat kreeg ik, naarmate de vergadering van de gemeenteraad zich moeizaam voortsleepte, het gevoel dat ik eeuwen teruggeworpen werd in de tijd en me in een amfitheater bevond. De wethouder van sportzaken had eerder die week al een gele kaart gekregen en die avond gaf ze aan de trainer aan dat ze definitief gewisseld wilde worden en verliet het speelterrein om even later teleurgesteld op de fiets in de bezemwagen te verdwijnen.

Na diverse onderbrekingen werd de wedstrijd hervat maar het publiek staarde met open mond naar de vele tackles die links en rechts werden uitgedeeld. De scheidsrechter moest de wedstrijd vele malen onderbreken en de wedstrijd werd definitief gestaakt toen er nog vier rode kaarten werden uitgedeeld. Direct rood, er hoefde zelfs geen doellijntechnologie aan te pas te komen. Verbijsterd stroomde de tribune leeg. Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.