Gerritschinkel.nl Columns & meer

4jul/160

De Noordkapers

Het EK voetbal nadert zijn ontknoping. De bestseller Het verdriet van België van Hugo Claus wordt opnieuw uitgebracht en zondagavond is ook het sprookjesachtige Vikingschip van IJsland gezonken. Alleen Wales is nu nog een exoot in het miljoenenbal die voor een verrassing kan zorgen.

Tot zover het voetbal, over naar het wielrennen. Zaterdag ging het grootste wielerevenement ter wereld, de Tour de France, weer van start. In drie weken trappen de pedaalridders in totaal 3.404 kilometer weg.

La Grande Boucle startte dit jaar niet in Utrecht, maar de Domstad was afgelopen zaterdag wel het startpunt voor een ander groot wielerevenement. Twee wielrenners van de Goudse wielervereniging Excelsior Niels van der Pijl en Guus Snaterse begonnen onder de Dom samen met twee vrienden, oud Excelsior renner Jelle Lugten en de Belg Sam Matthysen aan een monstertocht van 4.300 kilometer naar de Noordkaap. Ik heb in een grijs verleden met mijn zwager op één dag het traject Gouda – Stadskanaal afgelegd en mijn zoon is vorige week zondag in een ruk van Gouda naar Groningen gefietst, maar een fietstocht naar de Noordkaap is toch even iets anders. “Maanden hebben we er naar toegeleefd, gedroomd gesidderd en gebeefd maar nu zijn het onze benen die spreken” zeggen de vier vrienden op hun speciale Facebookpagina. Ik ben benieuwd en ga ze dagelijks volgen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.