Gerritschinkel.nl Columns & meer

24apr/160

Goudse kampioenen

“Dat kampioenschap gaat er zondag voor ONA zeker komen. Daar ben ik van overtuigd”. Dat waren de twee laatste zinnen van mijn column van vorige week. Nu ben ik geen helderziende, maar de blik in mijn glazen bol was toch goed. Met alle respect voor de 4e klasse, maar daar hoort een club met zo’n historie als ONA niet thuis. Maar historie telt niet altijd.

ONA is waarschijnlijk de enige Goudse voetbalkampioen dit seizoen, maar er is meer dan voetbal en Gouda kon afgelopen weekend meer kampioenen verwelkomen. Het eerste herenteam van VollinGo werd op de laatste competitiedag kampioen. Ik denk met weemoed terug aan de tijden van Radius met een afgeladen sporthal De Springers en De Mammoet. Beide oude sporthallen zijn inmiddels gesloopt maar wie weet herleven oude tijden.

En wat te denken van Messemaker 1847. Het vlaggenschip van de Goudse schaakvereniging werd ook kampioen en promoveert naar de 1e klasse. Klasse! Ab Scheel zal ongetwijfeld vanuit het hiernamaals goedkeurend hebben geknikt.

Maar een kampioenschap is geen garantie voor verder succes. Juichend promoveerden de zaalvoetballers van Watergras vorig seizoen naar de eredivisie. Maar het verblijf in het zaalvoetbalwalhalla hangt nu aan een zijden draadje. De nacompetitie zal redding moeten brengen. Ik hoop dat het lukt want het plan voor hun nieuwe sporthal is ook al in duigen gevallen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.