Gerritschinkel.nl Columns & meer

15feb/160

Het jaarlijkse Goudse sportfeest

Sportminnend Gouda was vrijdagavond weer in grote getale naar Sporthal De Mammoet afgereisd voor het jaarlijkse Sportgala. De grote hal was weer mooi versierd en wethouder Laura Werger had speciaal voor deze avond een feestelijke rode galajurk aangetrokken. Net als de afgelopen jaren bleek ook nu weer hoeveel sporttalent er in Gouda rondloopt. De juryleden hadden de lastige taak, om na een avondje appels en peren vergelijken, de winnaars aan te wijzen. Maar ik kan u verzekeren dat het alle prestaties serieus zijn bekeken en ik kreeg de indruk dat het publiek het in grote lijnen wel met de uiteindelijke keuzes eens was. Slechts hier en daar zag ik een gefronste wenkbrauw. Zo vroeg een coach zich af of dammen een sport is en of er volgende jaar ook een sjoelkampioen genomineerd kan worden. Ik probeerde hem te overtuigen dat dammen wel degelijk topsport kan zijn. Dit in tegenstelling tot sjoelen, knikkeren of mens erger je nieten. Dat is gewoon een leuk tijdverdrijf. Ik verwachtte nog een vraag over bridge, maar die bleef uit. Zo zal er altijd discussie blijven.

De winnaars en de andere genomineerden werden in het zonnetje gezet. Er heerste ongetwijfeld teleurstelling bij degenen die uiteindelijk niet genomineerd werden en dat waren er verrassend veel. Hun tijd komt hopelijk nog. Wie weet volgend jaar.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.