Gerritschinkel.nl Columns & meer

7feb/160

Ook Jodan Boys heeft zijn Maikey Parami

De amateurs van VVSB stortten aan de vooravond van carnaval Oeteldonk in diepe treurnis door de profs van FC Den Bosch uit de KNVB beker te stoten. Weliswaar dankzij een enorme blunder van de Bossche doelman, maar daar malen ze in Noordwijkerhout niet om. Ze zijn daar nog niet bijgekomen van deze sensatie. Matchwinner Maikey Parami gaat voortaan als volksheld door het leven.

Ook Jodan Boys heeft sinds zaterdag in Marvan Straver ook zijn eigen Parami. Daar waar de blunderende Kees Heemskerk in de Vliert door de grasmat wilde zakken, daar triomfeerde Straver door een strafschop te stoppen, waardoor Jodan Boys voor het eerst sinds 1978 weer aan het landelijke bekertoernooi deel mag deelnemen.

Oude tijden herleven. De oudere Goudse voetballiefhebber kan zich ongetwijfeld zaterdag 19 augustus 1978 voor de geest halen. Jodan Boys speelde in de 1e bekerronde tegen het roemruchte FC Amsterdam, de club van de legendarische voorzitter Dé Stoop. Bij Jodan Boys stonden spelers als Piet Roodenburg, Bart van Maaren, Theo Stekelenburg, Bert Graafland en Joop Alphenaar in de basisopstelling. Arie Verschoor had nog een primeur en kreeg in die wedstrijd als eerste Jodan Boys speler ooit een gele kaart. Dat doet niemand hem meer na, maar aan de 0-10 nederlaag kunnen de mannen van Dennis van den IJssel wel iets doen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.