Gerritschinkel.nl Columns & meer

19jan/160

Koekblikken en Beerenburg

Discuswerpster Ria Stalman zag alleen nog maar koekblikken en wilde eigenlijk ook weleens een medaille winnen. Dus zocht ook zij haar toevlucht in doping en won in 1984 een gouden olympische medaille. Ruim 30 jaar later bekende zij en viel ook zij van haar voetstuk. De atletiekwereld ligt weer onder vuur en de verdachtmakingen zijn niet van de lucht, ook niet naar de IAAF toe.

En nu is na de atletiek, het wielrennen en het topvoetbal ook te tenniswereld in opschudding wegens vermeende matchfixing. Zelfs topspelers schijnen zich hieraan te hebben bezondigd.

Doping en corruptie in de topsport. Reputaties sneuvelen, soms na vele jaren. Wie beschermt wie. Waar is het einde. Je moet er toch niet aan denken dat Sven Kramer er in 2035 voor uit komt dat hij zijn vele schaatstitels te danken heeft aan met ongeoorloofde middelen aangelengde Beerenburg.

Over Beerenburg gesproken, wanneer ik dit schrijf zit ik in het wit besneeuwde winterse Groningen, alwaar de rayonhoofden van Noordlaren en Veenoord de flessen Beerenburg hebben opengetrokken. Wie organiseert de eerste marathonwedstrijd op natuurijs. Maar ik vrees dat het slechts een plaagstootje is van Koning Winter en dat hij weer snel in zijn schulp kruipt. Zaterdag wordt de competitie voor alle voetbalamateurs weer hervat. Daar gaan we ons, ijs en weder dienende, dan maar op richten.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.