Gerritschinkel.nl Columns & meer

20okt/150

Black ink on white sheets – Minor Cabinet

Minor Cabinet is een jonge Duitse band uit Krefeld. De band is in 2012 opgericht door zanger gitarist Julian Jasny en drummer Roman Dönicke. De band bestaat verder uit Clemens Bombien (gitaar), Tarek El Kassar (keyboards & vocals) en Paul Krobbach (bas & vocals). In 2013 brachten ze een EP uit. Deze maand verscheen hun eerste complete album Black ink on white sheets. Alle twaalf songs op dit debuutalbum zijn geschreven door Julian Jasny.

Het album begint met het opzwepende Daybreaker, bonkende drums, keyboards, gitaar en felle zang. Net als de opener wordt B.O.G. gekenmerkt door de tempowisselingen, stevige rock afgewisseld met rustige tussenfasen. Dit geldt trouwens voor meer nummers op het album. Crawl on by, (de nieuwe single) is een rockblues, ook weer met een rustig tussenstuk. Er wordt gas teruggenomen in Stationary, een rustige ballad met akoestische gitaar, de “golvende” keyboards en de mooie samenzang. V 1 is een instrumentaal nummer, langzaam en soms zweverig. De drums en de gitaarsolo’s voeren de boventoon in Fly into the sun. In Blessed are the pure in heart is een Ritchie Blackmore achtige snoeiharde gitaarsolo te horen van Clemens Bombien. Island is weer zo’n nummer met tempowisselingen waarin Jasny soms de longen uit zijn lijf zingt en Tarek El Kassar met zijn keyboards een soort muzikaal bed neerlegt waarin de overige bandlecen zich kunnen uitleven. Devotion rockt ook weer stevig. To the north begint als een langzame ballad, maar halverwege gaat de band weer uit zijn dak en komen bij mij herinneringen boven aan The Free en Bad Company. Het hoogtepunt van dit album is voor mij Already gone, een schitterende ballad met een hoofdrol voor de piano van Tarek El Kassar en met mooie samenzang. Prachtig nummer! Running for someone is een typisch bandnummer, drums, bas, gitaar, keyboards, goede zang en mooie samenzang. Een mooie afsluiter, hoewel we aan het eind van het album nog een kleine toegift van 40 seconden Daybreaker II krijgen.

Conclusie: Black ink on white sheets is een prima album van een jonge Duitse band waar we hopelijk nog heel veel van zullen horen.

Tracks:

 1. Daybreaker
 2. O.G.
 3. Crawl on by
 4. Stationary
 5. V.1
 6. Fly into the sun
 7. Blessed are the pure in heart
 8. Island
 9. Devotion
 10. To the north
 11. Already gone
 12. Running for someone
 13. Daybreaker II
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.