Gerritschinkel.nl Columns & meer

12jul/150

Inleidende beschietingen van het voetbalseizoen

Toen ik vorige week door Haastrecht reed zag ik nog veel herinneringen aan de Tour de France. Maar in Gouda is de gele koorts weer snel uit het straatbeeld verdwenen. Over tot de orde van de dag. Desondanks gaat de Tour gewoon door. In het land waar hij thuishoort.

Hoewel de overschrijvingen rond zijn en het nog volop vakantietijd is, worden we al weer voorzichtig geconfronteerd met het nieuwe voetbalseizoen. Vorige week werden de nieuwe competitie indelingen bekend gemaakt. Hoofdklasser Jodan Boys begint in de hoofdklasse B meteen met een kraker tegen Quick Boys. Iets om je vingers bij af te likken.

Toen ik de indeling van de zondagteams zag begon ik aan mezelf te twijfelen. ONA was toch gedegradeerd naar de 4e klasse en Stolwijk gepromoveerd naar de 3e klasse? Maar dat was blijkbaar nog niet doorgedrongen tot de KNVB. Onbegrijpelijk. Dat zal wel te maken hebben met alle bezuinigingen. Nadat het KNVB kantoor aan de Sportlaan jaren geleden verdween is vorige maand ook het steunpunt in Rotterdam opgedoekt. Uit het oog uit het hart. Maar uiteindelijk is er toch iemand wakker geworden in Zeist.

Bij het bekervoetbal kunnen de fans zich gaan verheugen op een aantal (streek) derby’s. Gouda, ONA, DONK en CVC Reeuwijk in één poule is nooit weg. Maar nu nog even niet.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.