Gerritschinkel.nl Columns & meer

28jun/150

Van hongerklop en een goede zeem in de broek

Heel langzaam kleurt Gouda toch geel, hoewel we toch ver achterblijven bij de gele koorts in Utrecht. Maar ja daar start de Tour de France en Gouda wordt slechts in vogelvlucht genomen. Maar in tal van etalages wordt duidelijk dat de beroemdste wielerkoers ter wereld onze Kaasstad ook aandoet.

Ik was vorige week donderdagavond bij Boekhandel Verkaaik. Eigenaar Bart Jansen had een mooi wielerprogramma in elkaar gedraaid. Gert Jan de Vries en Joost Heyink lazen voor uit hun hilarische dubbelroman over de wieleravonturen van de onbekende  homoseksuele topwielrenner Wobbe en van de wielerverslaggevers ’t Wiel, Spaak en Pelleboer die Mart Smeets moeten doen vergeten.

Aan bod kwam verder de psychologie in het wielrennen en uiteraard de voeding, want wielrennen is meer dan even op een fiets stappen en gas geven. Neem de hongerklop, een schrikbeeld voor een renner. Ik heb het zelf jaren geleden ook meegemaakt. Ik kon mijn trappers niet meer rond krijgen en sleepte me moeizaam naar de dichtstbijzijnde snackbar om een dubbele frites met heel veel mayonaise en twee frikadellen naar binnen te schrokken. En toen ik vorige maand een lange fietstocht maakte kwam ik er achter dat een goede zeem ook een onmisbaar element is. Al doende leert men. En nu op naar een mooie gele wielerzondag in Gouda.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.